Dansın ateşi Antalya'da yanıyor

Dünyanın dört bir yanında yüzlerce gösteriye imza atan, Aspendos Gloria Arena'da binlerce kişiye eşsiz bir görsel şölen sunan Anadolu Ateşi, en minik öğrencilerine kapıyı açtı. Anadolu Ateşi'nin Antalya, İstanbul ve Ankara'da yapılan 2013 kayıtlarına Antalya'da büyük ilgi gösterildi.

18 Ekim 2013 Cuma 11:03
Dansın ateşi Antalya'da yanıyor
Anadolu Ateşi Dans Akademisi'nde 9 kademeli kurs bulunuyor. 4-5 yaş grubu çocukların alındığı hazırlık sınıfı ile 6-7 yaş grubu çocukların hazırlık ikinci sınıfı, 32 hafta sürecek. Bu sınıflarda 10 saat temel eğitim, 12 saat teknik eğitim, 10 saat modern dans eğitimi olmak üzere, miniklere toplam 32 saatlik bir ders programı uygulanacak. Aynı şekilde 8-9 yaş grubu çocuklara kıvılcım birinci sınıf, 10-11 yaş grubu çocuklara kıvılcım ikinci sınıf, 12-13 yaş grubu çocuklara ise kıvılcım üçüncü sınıf ders programları hazırlandı.

128 SAATLİK ZORLU MARATON
Anadolu Ateşi kurslarına katılma yaşı ise 14-15 olarak belirlendi. Yaşlara göre sınıflara ayrılan geleceğin dansçıları, yıl boyunca 128 saat eğitim görecek. 24 saat temel eğitim, 80 saat teknik eğitim ve 24 saat modern dans eğitimi alacak genç öğrenciler, Anadolu Ateşi ve Troya'nın alt kadrosunu oluşturacak. Kursa katılan öğrenciler arasında yapılacak sezon sonu seçmeleri, alt kadro için kapı aralayacak.

MUSTAFA ERDOĞAN BÜYÜK JÜRİDE
Eylül ayının son haftası başlayan kurs programı 1 Haziran 2014'e kadar devam edecek. Bu tarihten sonra Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan başkanlığında kurulacak seçici kurul, geleceğin dansçı adaylarını belirleyecek.

Kurslar sonunda başarılı olan ve seçmeleri geride bırakan gençler, profesyonel dans kadrosuna geçiş yapacak. Antalya'da açılan kursların yönetim ve koordinasyonunu Müge Olcum Sydorovych üstleniyor. Sydorovych'e Anadolu Ateşi'nden Ercan Çoban, Mürüvvet Küçükçoban, Merve Kahraman, Fatih Kızık, Andrey Burak, Yuriy Mezokh, Melis Koca, Alla Leontyeva ve Rüya Büyükkatırcı gibi profesyonel hocalar eşlik ediyor. 

Son Güncelleme: 18.10.2013 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.