Bando Festivali başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk Bando Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Kortejin yıldızları, vurmalı çalgılarla yaptıkları şovlarla İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu oldu.

15 Ağustos 2013 Perşembe 12:42
Bando Festivali başladı
Türkiye'nin ilk Bando Festivali Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. 17 Ağustos'a kadar devam edecek olan festivale İzmir Büyükşehir Bandosu, Moldova Bandosu, Bulgaristan Bandosu ve Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu katıldı. Korteje Antalyalılar ve turistler yoğun ilgi gösterdi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, Bando Festivali'nin Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu'nun 120'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlendiğini kaydetti. Daire Başkanı Akyürek, "120 yıllık bir öyküsü olan bandomuz artık dünyaya açılıyor. Antalyamız dünyaya müzikle açılıyor. Bando Festivali, Türkiye'de ilk kez yapılıyor ve bu yönüyle çok özel" diye konuştu.

4 bando ve 130 müzisyenin katıldığı festivalin ilk yılında kortejin yıldızı, İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu'nun vurmalı çalgıları oldu. Yaptıkları birbirinden renkli şovlarla müzisyenler dikkatleri üzerlerinde topladı. Türkiye'nin ilk bando festivalinin açılış gününde, Moldova Bandosu da Cumhuriyet Meydanı'nda bir konser verdi. Festival 4 gün boyunca kentin farklı noktalarında, aynı saatte verecekleri konserlerle devam edecek. 

Son Güncelleme: 15.08.2013 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.