Antalya'yı büyüleyen gösteri

Shaman Dans Tiyatrosu, Almanya, Japonya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Kazakistan ve Azerbaycan turnelerinin ardından Antalyalıları da büyülemeye devam ediyor.

22 Ağustos 2013 Perşembe 10:10
Antalya'yı büyüleyen gösteri
2004 yılında, dans, müzik, ritim ve tiyatro eğitimleri almış 40 dansçının bir araya gelmesiyle oluşan ve kısa sürede de ünlenen topluluk, Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'ndaki muhteşem gösterileriyle izleyenleri büyülüyor. 'Anadolu'nun Aşk Efsaneleri' ana temasıyla sunulan eserler, her Çarşamba akşamı tekrarlanıyor.

Sahnedeki renklerin, ışık efektlerinin göz kamaştırdığı, hareket ve coşkunun heyecan yarattığı dans gösterilerinde, Âdem ile Havva', 'Ferhat ile Şirin', 'Hürrem ile Süleyman' ve daha birçok aşk efsaneleri konu ediliyor, Anadolu'nun tüm kültürel zenginlikleri, renkleri gözler önüne seriliyor. Nefes kesen eserler, 'Bütün Renkler Buluşur Beyaz Olur' yaşam felsefesiyle seyirciye sunuluyor. Topluluk, Mevlana felsefesinin işlendiği 'Derviş' adlı gösteriyi de seyircisiyle buluşturuyor.

Shaman Dans Tiyatrosu'nun sanat yönetmeni Murat Uygun, topluluğun 'Buluşma' adlı eserle ilk kez Almanya'nın Karlsruhe şehrinde seyirci karşısına çıktığını belirtti. Uygun, "Binlerce yıllık tarihiyle ölümsüz bir kent olan İstanbul'u da repertuarımıza aldık. Patrick De Bana, Uğur Seyrek, Çiğdem Tezcür, Selçuk Borak, Ersin Aycan, Sibel Sürel, Yıldız Çankaya, 'İstanbul' projesinin koreografları oldu. Gösterilerin müziğini Oğuzhan Balcı, Burçin Vural, kostümleri ise Serdar Başbuğ hazırlıyor" dedi. 

Son Güncelleme: 22.08.2013 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.