Antalya romana konu oldu

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde uzun süre basın danışmanlığını üstlenen Senem Tekinkoca, Kasım ayında çıkacak olan kitabı 'Lavanta Kokusu'nda Antalya'yı anlattı.

18 Eylül 2013 Çarşamba 15:10
Antalya romana konu oldu
Antalya ve Tebriz arasında geçen hikayede özellikle Kaleiçi geniş yer buluyor. Kaleiçi'ndeki evlerden Hadrianus Kapısı'na, Mermerli Plajı'ndan portakal bahçelerine kadar birçok farklı mekanın konu edildiği kitapta dikkat çeken bir diğer yer ise 2 bin yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu.

Kitabı yazarken mekan olarak özellikle Antalya'yı seçtiğini belirten Tekinkoca, "Uzun yıllardır Antalya'da yaşıyorum. Bu şehri çok sevmemin yanı sıra, yaşadığım şehre borçlu olduğumu da düşünüyorum. Benim için değeri olan birçok yeri romanda da büyük bir heyecanla yazmış olmak, kendi adıma büyük mutluluk. Umarım kitabı okuyan herkes Antalya'yı aynı keyifle yaşar" dedi. Tekinkoca, halen Fazıl Say'ın sanat yönetmenliğini yaptığı Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde görev yapıyor. 

Son Güncelleme: 18.09.2013 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.