'Anadolu Sihri' büyüledi

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde (ANTDOB) yeni sanat sezonu, 'Anadolu Sihri' adlı eserin dünya prömiyeriyle açtı.

30 Eylül 2013 Pazartesi 09:31
'Anadolu Sihri' büyüledi
Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Antalyalı müzikseverler, eser karşısında büyülendi. Görsel efektlerle de desteklenen eserde, senfonik orkestra eşliğinde 128 sanatçı sahneye çıktı. Eserde, Anadolu'nun tarihi, kültürleri, sanatları, türküleri, şarkıları, ağıtları, şiirleri, efsaneleşmiş aşkları, destanları dans ve tiyatrosal anlatımlarla izlendi. Emre Aytekin'in sunum ve anlatımını yaptığı eser ayakta alkışlandı. Eserin müzik düzenleme ve bestelerini Ali Aykaç hazırladı.

TÜRKÜLERDE CANLANDIRMA YAPILDI
Rejisörlüğünü ve koreografisini Mehmet Balkan, dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm kreatörlüğünü Sevtaç Demirel, ışık tasarımını Mustafa Eski'nin üstlendiği 'Anadolu Sihri'nin koro şefliğini ise Mahir Seyrek yaptı. Eserde, Ebru Kaptan 'Aman Avcı Vurma Beni', Emre Aytekin 'Bolu Beyi', Ümit B. Tekinay 'Beyaz Giyme', Oben Bostancı 'Çökertme', Ceren Aytekin 'Burçak Tarlası', M. Tükel Acar 'Silifke'nin Yoğurdu', Murat Özbek 'Urfa'nın Etrafı', 'Ebru Kaptan 'Ben Seni Sevduğum', Ercan H. Uğur da 'Çığırtkan' adlı eserleri seslendirip canlandırdı. 

Son Güncelleme: 30.09.2013 09:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.