ABT “Tarla Kuşuydu Juliet” ile Yeni Sezona Merhaba Dedi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu (ABT) ‘Tarla Kuşuydu Juliet’ adlı oyunu ile yeni sezona merhaba dedi. Oyuncularında enerjisiyle büyük beğeni toplayan ‘Tarla Kuşuydu Juliet’ tiyatroseverleri bekliyor.

16 Ekim 2015 Cuma 15:03
ABT “Tarla Kuşuydu Juliet”  ile Yeni Sezona Merhaba Dedi

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ABT, Ephraim Kishon’un yazdığı, Engin Alkan’ın yönetmenliğini yaptığı “Tarla Kuşuydu Juliet” adlı oyun ile perdelerini açtı. Shakespeare’in ünlü eseri “Romeo ve Juliet”ten uyarlanan oyunu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, Tiyatro Şube Müdürü Seyfi Albayrak, Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ve salonu dolduran tiyatroseverler izledi.

EĞLENCELİ OYUN

Shakespeare’in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet’in çığırından çıkmış bir evlilik içinde ele alındığı oyun, intiharın eşiğinden döndükten sonra evlenen ve çocuk sahibi olan çiftin hayatına bir de mezarında ters dönen Shakespeare’in olaylara müdahale etmek için dahil olmasıyla yaşanan olayları eğlenceli bir biçimde anlatıyor.

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Oyun sahnesinden yükselen yemek kokuları, seyirci ile olan etkileşim ve müziğin de eksik olmadığı “Tarla Kuşuydu Juliet” oyuncuların enerjisiyle büyük beğeni toplarken izleyenleri kahkahaya boğdu. Oyunun sonunda konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu; “Bu büyük emek Mehmet Özgür, Seyfi Albayrak ve oyuncularımızın. Yazın o sıcağında burada çok yoğun çalıştılar. Biz de onlara elimizden geldiği kadar gölge etmemeye çalışıyoruz. Antalya seyircisi gerçekten çok kaliteli, sanattan ve sanatçıdan anlıyor. Geçen yıl 31 bin seyirci bu koltukları doldurmuştu. Bu yıl da inşallah yeni tiyatromuza sahneler kazandırmayı hedefliyoruz. İyi ki varsınız” dedi.

SİZDEN BİRİ GİBİYİM

Oyunun yönetmeni Engin Alkan: “Bu çok kıymetli aileye beni davet ettikleri için Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’na çok teşekkür ediyorum, beraber çalışmaktan büyük keyif aldım. İnşallah bu bir başlangıçtır. Tarla Kuşuydu Juliet çok meşakkatli oyundur. Toplam 21 provada biz oyunu sahneledik. Bizim bu hızımıza ABT yönetimi çok büyük destek verdi ve bu prodüksiyonu yapabildik. Bu çok köklü tiyatro ile benim ilk tanışmam oldu ama kendimi sizlerden biri gibi hissediyorum. Antalya seyircisi bugün çok coşkuluydu, oyunun her anını farkında olarak izledi ve çok büyük destek verdi. Onlara da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Oyunun sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, yönetmen Engin Alkan’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. 


Son Güncelleme: 16.10.2015 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.