'68'den Bugüne' Altın Portakal'da

Antalya'da bu yıl 50'nci yaşını kutlayacak olan Altın Portakal Film Festivali'nde, 1968'den günümüze farklı kuşakların direniş biçimleri ve mücadele öykülerini konu alan '68'den Bugüne' başlıklı bir seçki sunulacak.

13 Eylül 2013 Cuma 15:44
'68'den Bugüne' Altın Portakal'da
Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4-11 Ekim günleri arasında düzenlenecek olan festivalde yer alan '68'den Bugüne' seçkisinde, 60'lı yıllar ve sonrasında eleştirel duruşunu umutlarıyla birlikte taşıyan, kültürel bir aydınlanmanın heyecanıyla hareket eden bir gençliğin hikayesi yer alıyor. 

Seçkiler kapsamında sunulan filmler arasında Dennis Hopper'ın yönettiği 'Easy Rider', Vera Chytilova'nın 'Papatyalar', Koji Wakamatsu'nun 'Meleklerin Coşkusu', Ahmad Abdalla'nın 'Mikrofon', Romain Gavras'ın 'Bizim de Günümüz Gelecek' gibi filmlerinin yanı sıra uluslararası hacker grubu Anonymous'un öyküsünü gerçek tanıklarından aktaran 'Biz Birliğiz: Hacktivistlerin Hikayesi' dikkat çekiyor. 

Son Güncelleme: 13.09.2013 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.