Geçen ay; yani Şubat ayında gerçekleşen Aksu Belediyesi’nin meclis oturumunda, bazı kadro değişikliği ve bu değişiklikten doğacak yeni kadrolara, belediye bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin yerleştirilmesinin yanı sıra, yine belediye bünyesinde açılacak olan kreşe eğitmen kadrosunda bazı kişilerin yerleştirilmesiyle ilgili, bir gündem maddesi ele alınmıştı.  Aynı zamanda bu gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilmişti.
Ama öncesi, mecliste bu maddenin okunmasıyla, İYİ Parti’nin Grup Sözcüsü Ramazan Özen, mevcut maddeyle ilgili bazı duyumlarının olduğunun altını çizerek, kadro değişikliğinden kaynaklı alınacak yeni personellerin, bazı meclis üyeleri ile başkan yardımcılarının birinci derecede tanıdıklarından oluşacağıyla ilgili dedikoduların olduğunu oturumda dile getirdi. Ve kadrolar oluşturulurken şeffaf davranılması yönünde telkinlerde bulundu.
Haliyle ilgili komisyonda görüşülecek olan bu madde, Mart meclisinde komisyon raporu doğrultusunda tekrar ele alınacak. Kabul görülmesi halinde yetki Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e verilmiş olacak.  Buda gösteriyor ki muhtemelen “Hangi isimlere yeni kadrolar verilecek? Sorusu bu mecliste cevap bulamayacak.
Her ne kadar yeni kadroya girecek isimlerle ilgili soru, cevap bulamayacak gibi gözüküyorsa da, bugünlerde belediyede ki kulisler adeta cadı kazanı. Birçok isim havada uçuşuyor. Tabiri caizse muhalefet parti temsilcileri adeta iz peşinde. Gün yüzüne çıkmayan isimlerin, kimlerden oluşacağıyla ilgili bilgi kovalamakta. 
Gelelim, “Gün yüzüne çıkan isimler kimlerin birinci derecede tanıdığı?” sorusunun cevabına. Yine kulislerde konuşulanlara göre, açılacak olan kreşin yönetim kadrosuna, Aksu Kaymakamlığı tarafından görevini kötüye kullanmasından dolayı, hakkında soruşturma açılması izni verilen Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit’in kızının getirileceği ifade ediliyor.  
Bunun yanı sıra adı geçen dönem sözleşmeli personel kadrosunda işe alınan, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda AK Parti Meclis üyesi olan Hakkı Coşkun’un oğluna, kadrolu personel statüsü verileceği yine kulislerde konuşuluyor. 
Başka bir kulis iddiasıysa, AK Partili birkaç meclis üyesinin çocuklarına aynı kadro statüsünün sağlanacağı ifade ediliyor. 
Ayrıca geçmiş dönemde Aksu Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Remzi Sadi’nin, İmar Müdürlüğü bünyesine yerleştirdiği birkaç isme de kadrolu personel unvanı verilerek ödüllendirileceği konuşulanlar arasında. 
Bu bilgilerin birçoğu, muhalefet grubu ile Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı olan MHP grubunu temsil eden meclis üyelerinde de var. 
Hal böyle olunca, bu kıyak kadro iddiaları karşısında, muhalefet partili meclis üyelerinin bu anlamda pazarlık masasına oturacağı ve haklı olarak kendilerine de bu anlamda eşit bir dağıtım yapılmasını talep edecekleri, yine başka bir kulis bilgisi olarak konuşuluyor.
Oysaki seçim sürecinde seçmenin karşısına çıkarak oy talebinde bulunan hiçbir meclis üyesi, seçmene kendisine yönelik bireysel menfaatleri doğrultusun da talepte bulunmadı. 
Hatta seçilmeleri karşılığında tek hedeflerinin vatandaşların sorunlarını çözme anlamında, mücadele göstereceklerini her seferinde dile getirdiler. 
Demek oluyor ki, bu vaatler dereyi geçene kadarmış. Hem iş anlamında, hem de ekonomik olarak çok zor durumda olan o kadar vatandaş varken, ihtiyacı olmadığı halde birçok meclis üyesi ile bazı bürokratların birinci derecede tanıdıklarına kıyak tanınmasının adı, olsa olsa görevi kötüye kullanmaktan öteye geçmez. 
Umarım bu söylemlerin hepsi bir iddia ve kulis bilgisinden öteye geçmez. Aksi halde bu durumun cereyan etmesi halinde 80 bin Aksulu’nun ahı yakalarını bırakmaz. 
Bekleyip göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.