Bu hafta gizli kahramanlarımız, jandarma birliğini yazmak istedim.

Aksu'da geçen hafta yaşanan cinayet ve ardından zamanında Aksu Jandarma Komutanlığının titiz çalışması sonucu zanlının daha fazla cinayet işlemesine fırsat vermeden yakalanması, bundan bahsetmek istiyorum.

Baba oğul 3 kişinin yaşamını yitirdiği bir kişinin yaralı olarak halen hastanede tedavi gördüğü Karaöz’de yaşanan olay, hepimizi derinden etkiledi. Hepimizin yakından tanıdığı Güloluk Mahalle Muhtarının bu vahim olayda yaşamını yitirmesi gerçekten çok üzücü. Tabi yine 2 ölü ve bir yaralının olması da ilçede hem ciddi anlamda üzüntüye ve rahatsızlığa neden oldu.

Hepsine Allah'tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz. Yaralı vatandaşta bir an önce sağlığına kavuşur diye dua ediyoruz.

Bu ve buna benzer olaylar yaşanırken bu ilçenin özverili çalışan kahramanlarını da unutmamak gerekiyor. İşin en büyük yükü onların sırtından geçiyor.

Aksu Jandarma Komutanlığı'na bağlı resmî, sivil ve komando birlikleri; Aksu’da kırsal alanda yaşayan insanların can güvenliği, mal güvenliği, gece gündüz bir telefon kadar yakın, dağ, bayır gözetmeksizin en kısa zamanda yanlarında, olaylarında, dar zamanlarında, yangın, sel ve akla gelebilecek olağan ve olağanüstü zamanların kahramanları onlar.

Aksu bölgesi jandarma ve emniyet olarak ikiye ayrılıyor. Kırsal bölgeler jandarma tarafından korunup, kollanıp ve gözetiliyor.

Kırsal bölgede yaşayan insanların asayişini, sağlığını ve mal varlığını koruyan suç ve sivil kargaşayı önleyen kahramanlarımız gece gündüz 24 saat büyük özveriyle çalışmalarını yürütüyor.

Aksu'da istenmeyen cinayet olaylarında zanlıların yakalanması 10 saati neredeyse geçmiyor. Titiz, özverili çalışma yaparak bir olaya daha mahal vermeden suçluları ele geçiren jandarma teşkilatımızı, yürekten kutluyoruz.

Jandarma, kırsal bölgeler de yaşamını idame ettiren insanların gözünde; eli silahlı askerden ziyade, güven, canlarını ve mallarını teslim edecekleri kurum, en yakınından daha yakın, kısacası dar gün, dar zamanda yanlarında olduklarını bildikleri ve emin oldukları bir kuvvet, önemli bir güç.

Sadece olumsuz yaşanan olaylarda değil jandarma, bu insanların yeri geliyor sağlığına da koşuyor. Doğum yapacak bir annenin, gece yarısı hastalanan bir amcamızın, teyzemizin ambulansı oluyor. En uç en zor yerlere koşuyor. Ekiplere öncü oluyorlar.

Yaptıkları çalışmaları ne kadar yazsak az kalır. İnsanlara hem güvenlik hem yeri geldiğinde dağda bayırda kalana yaşam kurtaran bir yudum su oluyorlar. Kimsesizlerin kimsesi bu kahramanlarımız.

Bunları bölge halkının sesine kulak vererek yazıya döktüm. Jandarmaya ve askere olan hürmeti görmenizi isterim açıkçası. Allah razı olsun diyorlar, başka da bir şey demiyorlar.

Evet, onlar kırsalın baş kahramanları. Mazlumun yanında, zalimin tepesindeler. Adaletin ilk öncüleri, felaketin önleyicileri.

Son yaşanan ve üç kişinin ölümüne bir kişinin ağır yaralanmasına neden olan zanlının birkaç saat içerisinde ilçeyi terk edemeden kıskıvrak jandarma tarafından yakalanmasına şahit olduk. Yakalanıp adalete teslim edildi. Yakınlarını kaybeden gözü yaşlı insanların, en azından bu konuda yüreğine su serpildi ve gözlerini arkada bırakmadı Jandarma kuvvetleri. 

Aksu halkı size minnettar. İyi ki varsınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.