Geçtiğimiz hafta Aksu’nun dünyaya açılan kapısı olan turizm bölgesi Kemerağzı Kundu esnafı, bölgenin sorunlarını dile getirmek için bir eylem gerçekleştirmişti. Yaklaşık olarak 8 yüze yakın esnafın kepenk kapattığı eylemde, bölge esnafı halaylar çekip, türküler söylemişti. Daha sonra esnaf adına açıklama yapan Kemerağzı Mahallesi Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz çok sayıda sıkıntılarının olduğuna dikkat çekerek, turistlerin rahatça gezebileceği bir alanın olmadığını, bir taraftan derelerin pis koktuğunu, bir taraftan dilencilerin cirit attığı vb. birçok sorunu dile getirmişti.

Kanmaz bu sorunlarını dile getirmek ve çözüm oluşturma adına hem Aksu Belediyesi, hem de Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden randevu talep ettiklerini ancak bu taleplerine bir yanıt alamadıklarının altını çizerek, Aksu ve Büyükşehir Belediyesi başkanlarına Kundu’ya sahip çıkın çağrısında bulunmuştu. Ayrıca birçok esnafla da bire bir görüş alınmış, görüş bildiren esnaflarda aynı sorunları dile getirmişlerdi. 

Bizlerde bu açıklamalara gazetemizde yer vermiş, bir nevi esnafın sesine aracı olmuştuk. Haberimizin yayınlamasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin basın bürosundan bir telefon geldi. Yayınlayan haber ile ilgili bir açıklama göndereceklerini ifade ettiler.

Öncelikle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Ortada ciddi iddialara dayalı birçok sorun var. Bu sorunları çözecek olanlarda kentin yöneticileridir. Sorunlara muhatap kalanlar, bu sorunların çözümü için demokratik haklarını kullanarak, seslerini iletişim araçlarıyla ulaştırmaları, onların en doğal hakları. Kaldı ki, burası her ay binlerce turisti misafir eden, ekonomiye katkı koyan ve aynı zamanda başta Aksu’nun olmak üzere Antalya’nın ve Türkiye’nin dünyaya açılan kapılarından biri. Aklı başında olan ve kentin menfaatini her şeyden üstün tutan kent yöneticilerinin ise, bu gibi haklı haykırışlara hiçbir zaman için sessiz kalmamaları gerekir. Bundan dolayıdır ki, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin haberimize gönderdiği açıklamayı önemsediğini belirtmek isterim.

Keşke aynı duyarlılığı, bölgeden başlıca sorumlu belediye olan Aksu Belediyesi yetkilileri de yapmış olsaydı. O zaman bizde kendilerini takdir ederdik. Ve buradan vatandaşın derdiyle dertlendiklerini ifade ederek, kendilerine teşekkür etmeyi borç olarak bilirdik.

Oysaki bölgenin 30’a yakın 5 yıldızlı oteli var. Her ay binlerce turist bu otellerde konaklıyor. Aksu Belediyesi yetkilileri para dediğinde bu oteller her birinden istenilen ölçülerde maddi destek yapılıyor. Aksu’nun birçok yerine bazı otel sahipleri okullar açtı. Eğitime destekte bulundular. Güreş etkinliklerinde yine bu otellerin kapısı çalındığında boş dönülmedi. Yine bölgede binlerce turizm esnafı var. Bu esnafların her biri işyeri açarken Aksu belediyesinin kapısını aralamıştır. İş yeri açma ruhsatlarını almak için desteklerini yapmışlardır. vb. bir çok olayda olduğu gibi yatırımcısı ve esnafı Aksu Belediyesi’ne gerekli desteğini esirgememiştir. Şimdi bu esnaf, işlerini sekteye uğratacak sorunlarının olduğunu ve bu sorunlarının çözülmesi için yetkililere haklı haykırışlarda bulunurken, bölgenin sorumlu belediyesi olan Aksu Belediyesi’nden, haykırışlara karşı duyarsız kalmasını bir o kadar ayıplıyorum.

Gerçi, “Can çıkar, huy çıkmaz” misali gibi…

Bilindiği üzere Asfalt ihalesinde, Orion Pazar’da Aksu Belediyesi zarara uğratıldığı, Sayıştay Raporlarınca tescillendi.

Bu yanlışlıklara ilk adım atıldığında, izlenen yolun yanlış olduğu ve yasaların çiğnendiği, bundan dolayı yetkililerin görevlerini kötüye kullanıldığı defalarca bizler ifade etmiştik. Haklılığımız mahkeme kararlarıyla tescillenmişti. Kamuoyunda da bu anlamda haklı çıkışlar olmuştu.

Tüm bu doğruları dikkate almayarak, bildikleri yanlış yolda ilerleyenlerden ve halada yanlışlığı düzeltme adına bir adım atmayanlardan böyle duyarlığı beklemekte yanlış olur.  Bu detaylardan sonra yazımı Antalya büyükşehir Belediyesi’nden gelen açıklamayla bitirmek istiyorum.                   

İşte gelen açıklama       

Sayın Ergin Çevik,

22.07.2019 Tarihli gazetenizde “Esnaf da bıkkın” başlığıyla yayınlanan haber ile ilgili olarak açıklama yapma gereği doğmuştur. Yaşanan sorunlara ilişkin göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eder, aşağıda yer alan bilgilerin değerlendirilmesini rica ederiz.

 İlgili haber içeriğinde Antalya Kundu bölgesindeki esnafın çeşitli konularda dile getirdikleri sorunlar sayılmış, bunlar arasında “derelerde lağım kokusu/pis koku” olduğu yönünde ifadeler geçmiştir. Konu ile ilgili olarak ASAT Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı vatandaşlardan gelen koku şikâyetleri ile ilgili olarak kaçak atık su bağlantılarını tespit etmekte ve cezai işlemin yapılması için yetkili kurum olan Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları gerçekleştirmektedir. Ayrıca 2560 sayılı yasaya göre bölgede bulunan derelerin temizlik ve bakımlarının yapılması DSİ sorumluluğundadır. Bu konuda kurumumuzun sorumluluğu bulunmamaktadır.

ASAT Genel Müdürlüğü vatandaşlarımız tarafından iletilen her türlü sorun ile ilgilenmekte ve gereğinin yapılması konusunda kurum imkânlarını sonuna kadar kullanmaktadır.

Haberde bahse konu Kundu - Kemerağzı Mahallesi Yaşar Sabutay Bulvarında dile getirilen kaldırım, peyzaj vs. kapsayan konularda ise Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapım İşleri Şube Müdürlüğümüzce proje hazırlığı yapılmakta olup 2019 yılı yatırım ve iş programı dahilinde ilgili proje uygulanabilecektir.

Ayrıca haberde bahse konu cadde-sokak aydınlatma sorunu ile alakalı olaraksa 27.07.2013 tarih ve 28720 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ''Genel Aydınlatma Yönetmeliği'' beşinci madde birinci fıkrasında “Dağıtım şirketi; dağıtım bölgesindeki yerleşim yerlerinde bulunan otoyollar ve özelleştirilmiş erişme kontrollü karayolları hariç, kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde, sokak, alt-üst geçit, köprü, meydan, kavşak, yürüyüş yolu ve yaya geçidi aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesinden sorumludur.

 Bu sorumluluk, imar planlarında bulvar, cadde veya çıkmaz sokaklar dahil, sokak olarak belirlenen meskun yerlerin tamamını kapsar.” denilmektedir. Bu kapsamda Belediyemizin Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin görev, yetki ve sorumluluk alanına giren bir konuya müdahalede bulunmasının mümkün olmadığı bilinmektedir.

Yine haberde dile getirilen sinek sorunu ile ilgili olarak Çevre Sağlığı ekiplerimizce Aksu İlçesinde 100 personel ve 13 araçla Vektör Mücadele Çalışmalarımız kesintisiz olarak devam etmektedir.

Kundu-Kemerağzı bölgesinde Büyükşehir Belediyemiz yetki ve sorumluluk alanlarında zabıta ekiplerimizce dilenci, seyyar satıcı vb. kişilere yönelik denetimlerimiz de gece gündüz devam etmekte olup, söz konusu şahıslarla ilgili gerekli yasal işlemler yapılmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.