Turizm Başkenti Antalya’da, dünyaya açılan birçok kapılar var. Bunlardan biri de Kemerağzı – Kundu Turizm Bölgesi. Bünyesinde barındırdığı 30’u gecik 5 yıldızlı otelden dolayı, haftada 50 bine yakın turisti bünyesinde misafir ediyor.

Tabi ki bu misafirlik, haliyle bir yanı tarım bölgesi olan Aksu’da, çiftçinin ürettiği tarım ürünlerinin pazar payına da büyük katkı oluyor. Bunun yanı sıra otellerde istihdam edilen binlerce iş gücüyle beraber, yine bu nimetlerden yararlanan turizm esnafı çoğunlukta. En önemlisiy ise hem Antalya’ya hem de Aksu’ya kattığı paha biçilmez bir katma değer. Mavi bayraklı sahil şeritleri de cabası. Bu kadar güzellikleri bir arada bulunduran bölge, maalesef yoğun uyuşturucu trafiğiyle başı dertte.

Fırsat buldukça sık sık bölgeye giderim. Esnafla bir araya gelir, genel sohbetlerde bulunurum. Bölgeyle ilgili İfade ettikleri sorunları, çözüm bulunması için gazetemizde yer veririz. Geçtiğimiz hafta da yolumuz Kemerağzı ve Kundu bölgesine düştü. Bölge esnafıyla sohbet ettim. Birçoğu ortak sorunlarının, bölge deki cereyan eden uyuşturucu trafiği olduğunu dile getirdi.

Kemerağzı – Kundu bölgesinde çok sayıda torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının olduğunu ifade eden turizm esnafı, “Bunları her köşe başında bulabiliriniz. Bu trafiği organize ediyorlar. Hareketlilik akşam 21.00 ile 22.00 arası başlıyor, gece 02.00 ile 03.00’e kadar devam ediyor. Esnaflar olarak oldukça tedirginiz. Bölge de 4 tane halk plajımız var. Bu halk plajına aileler gidiyor. Gençler gidiyor. Torbacıların çoğunun kafası iyi olunca, her an neyle karşılaşılacağını kestirmek mümkün olmuyor” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Az sayıda da olsa bazı esnafların bu uyuşturucu trafiğinin içerisinde olduğuna da dikkat çeken bölge esnafı, “Bu uyuşturucu trafiğinin geneli köşe başlarında bekleyen torbacıların aracılığıyla gerçekleşiyor. Bazen de bölge de bulunan bazı işyerlerinde gerçekleşiyor. İçiciler bir şey alma bahanesiyle içeri girince, istediği ürünle beraber torbaya uyuşturucu da bırakılıyor. Yetkililer de bu konunun farkında. Ama bir türlü bir çözüm bulunmuyor. Birçok esnaf bunları karşısına almak istemiyor. Bizler oldukça mustaribiz. Ayrıca ürün sevkiyatı yapıldığında, kamera görüntülerine takılmamak için, esnafların kamera açısını değiştiriyorlar” diyerek sorunlarını dile getirdiler.

Evet geçen hafta bölge esnaflarıyla yaptığımız sohbetlerin kısa detayı bunlardan ibaret. Ama ortada ciddi bir sorunla beraber tedirginlik var. Umarım bu haykırışlar daha büyük olaylara neden olmadan tez elden çözüme kavuşur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.