Sokak ortasında erkek arkadaşı tarafından vuruldu!

Eşi tarafından çocuklarının gözü önünde defalarca bıçaklandı…

Maalesef ülkemizde bu tür haberleri neredeyse her hafta gazetelerden okuyoruz, TV ekranlarından izliyoruz.

Oldukça üzücü…

Kadın üzerinde ki şiddet bu coğrafyanın kaderi sanki!

Gün geçmiyor ki ya erkek arkadaşı yada eşi tarafından canice yaşamlarına son verilen kadın cinayetlerine tanık olmayalım...

Bunun üzerinde elbette çalışmalar yapılıyordur. Sebepler ve sonuçlar gözden geçiriliyordur. Sosyologlar ve psikologlar bu konuya gereken hassasiyeti elbette gösteriyorlardır diye düşünüyorum.

Ama ya aileler?

Onlar ne kadar evlatlarını yetiştirirken bu hassasiyeti gözetiyorlar?

Ya o TV ekranlarında ki diziler… Bu gençlere neyi aşılıyor?

İşte orası tartışılır…

Genç kızlara sesleniyorum buradan!

İnsan evladı sonuçta, sağına soluna bakıp kabul etme şansımız yok. Huyunu suyunu zaman içerisinde öğreniyoruz ama bazı hareketler de insanın kişiliği ve karakteri hakkında kendini ele veriyor diye düşünüyorum.

Görüştüğünüz çocuğu yada evleneceğiniz adamı seçerken tavır ve davranışlarını iyice gözden geçirin derim.

Evvela annesine ve kız kardeşine nasıl davranıyor? Bu çok önemli!

Sinirlenince neler yapıyor, hakaret, kötü söz ağzından çıkıyor mu?

Şiddete başvuruyor mu?

Ne kadar kibar, ne kadar naif bir bakın acele karar vermeyin! Bir yere kaçmıyor kimse…

Tabi gözünüz kör olmadıysa!

Genç kızlarımız şunu da bilsin ki anne ve babanız sizi bin bir emekle büyütüyor ve yetiştiriyor. Bu gibi adamları seçmek, bu emeklere hakarettir ve yok saymaktır. Haklarını helal etmezler bunu bilin…

Okuyun, dünyayı gezin, insanları analiz edin, öğrenin, bilgi sahibi olun. Sonra dönün ardınızı nasıl güzel tercihler de bulunacağınızı görün…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sibel 2023-08-09 00:05:02

Kadınlar bazen gördüklerine değil, görmek istediklerine inanıyor. Bazen de celladına aşık oluyor. Yazınız için teşekkür ederim. Kadına şiddet için herkes konuşuyor, herkes karşı fakat altı boş laflar yerine en azından sizin bir öneriniz var: iyice anlayıp dinlemeden, tanımadan lütfen kimse evlenmesin, hayatına birini de almasın.

Avatar
Gül 2023-08-09 14:54:58

Kaleminize sağlık. Herşeyin çok çabuk tüketildiği zamanımızda ne yazık ki anlamadan, tanımadan ve dinlemeden koşuyor herkes birbirine. Üniversiteyi bitirip iş sahibi olur olmaz soluğu evlenmekte alıyor gençler. Güzel günler bitti mi sorunlar başlıyor.