Geçtiğimiz Cuma günü Aksu Belediyesi Meclisi’nin ek oturumu vardı. Ondan önce de Pazartesi Günü Kasım Ayı oturumu gerçekleşmişti. O oturumda CHP’nin grup sözcüsü Selahattin Öz, dilek ve temenniler kısmında, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in katıldığı Özgür Masa Programında açıklaması olan ve gazetemizde de yayınlanan, Muhalefet Partilerine yönelik “Dönme Dolap” benzetmesi haberine değinerek tepki gösterdi.

Başkan Halil Şahin ise programda sarf ettiği cümleleri tekrarlayarak, kamu yararına yönelik ele alınan gündem maddelerine bazı muhalif meclis üyelerinin, karşı çıkmaya çalıştığını ve bundan dolayı meclisi çalıştırmayarak, algı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Gelinen süreçte bazı maddeler karara bağlandı ve ilgili komisyonlara gönderilmesi gereken maddelerde komisyonlara havale edildi. Bu arada aynı gün ek meclisin yapılması yönünde de AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Sözen’de öneri ortaya koydu. Bu öneriye MHP, DSP grup sözcüleri ile Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin olumlu yönde görüş belirtirken, İYİ Parti Grup Sözcüsü Gökhan Kaplan ve CHP Grup Sözcüsü Selahattin Öz’de bu görüşe karşı çıktı. Hatta İYİ Partili Kaplan, yapılacak ek meclise, parti grubu olarak katılmayacaklarını ifade etti. 

Gergin bir atmosferin oluşmaması için, ek meclis aynı gün değil de, Cuma gününde yapılması yönünde oy çokluğuyla karar alındı. Bu gelişmelerin ardından Cuma günü Aksu Belediyesi’nin ek oturumu yapıldı. Oturuma AK Parti, MHP, DSP ve CHP grupları katılırken, İYİ Parti’den de sadece Grup Sözcüsü Gökhan Kaplan katılım sağladı. İlgili komisyonlardan gelen gündem maddeleri, hem oybirliği, hem de oy çokluğuyla geçti. Sonra oturum kapandı.

O arada bende oturduğum yerden tam kalkmaya hazırlanırken, İYİ Partili Gökhan Kaplan yanıma gelerek, “Bak Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin açıklıyor. Muhalefetin meclisi çalıştırmadığını ifade ediyor. Sende yazıyorsun ya. Ben ve CHP’li üyeler katılmamış olsaydım, gerekli çoğunluk sağlanmayacak ve oturum gerçekleşmeyecekti. Demek ki söylendiği gibi değil. Biz meclisi çalıştırıyoruz. Bunu da yaz” şeklinde serzenişin de bulundu.   Bende her hareketin bir haber olduğunun altını çizerek, “Katılmamanız da bir haber. Varsa öyle bir şey yazarım” diye cevap verdim.

Sonra oturuma gelen meclis üyelerini tek tek saydım. AK Parti 8, MHP 4, DSP 2, CHP 2, İYİ Parti 1, olmak üzere toplamda 17 meclis üyesi oturuma katılmış. İYİ Partili Kaplan ile CHP’den 2 meclis üyesi katılmamış olsa, geriye 14 meclis üyesi kalıyor. Oturumun açılması içinse, salt çoğunluğun yarısının bir fazlası olması gerekiyor. Aksu Belediyesi’nin toplamda 26 üyesi bulunuyor. Yarısının bir fazlası 14 rakamına tekabül ediyor. Bu da, İYİ Parti Grup Sözcüsü Gökhan Kaplan’ın hesabının yanlış olduğunun göstergesi. Daha sonra kendisini aradım, yanlış hesap içerisinde olduğunu belirttim. 

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.