Bilindiği üzere, normal seçim takvimine göre 2024 yılında yerel seçimler yapılacak. O sürece yönelik hedef ve ideali olan birçok kişi şimdiden adım atarak, çalışmalarını sürdürmekte. Kimisi Belediye Başkan adayı, kimisi de meclis üyesi adayı olmanın hesabını yapmakta. Bu anlamda gönüllerinden geçen partilerle iletişim halindeler ve teşkilat çalışmalarına katılıyorlar. Ama tüm buna rağmen, iletişime girenler, onlarca ismin dolaştığı bir partide, bir tane belediye Başkan Adayı, Aksu için 25 meclis üyesi adayının çıkacağı gerçeğinin farkındalar. Bu da demek oluyor ki, zamanı geldiğinde hedef ve ideali olan bir çok kişi bu hedefe ulaşamayacak.

Her seçim sürecinde olduğu gibi 2019 yerel seçim sürecinde de bu gerçeği canlı olarak yaşamıştık. Cumhur ittifakı olan AK Parti ve MHP’de birçok kişi aday adayı olmuştu. Bunun yanı sıra CHP ve İYİ Parti’de de aynı tablo cereyan etti. Listeye girenler olduğu gibi girmeyenler de oldu. Bunun sonucu küsenler ve darılanlar oldu. Oy tercihlerini farklı partilerde kullandılar. Hatta CHP, Belediye Başkan Adayı olarak İsa Yıldırım’ı göstermiş, daha sonra ittifak pazarlığında Aksu adayı İYİ Parti’den yana karar kılınınca, İsa Yıldırım’ın adaylığı parti yetkileri tarafından alınmış ve Yıldırım, son bir manevra yaparak DSP’den aday olmuştu. Gerçi bu süreci herkes biliyor. Bu detayı anlatmakta ki maksat siyasi arenada, her an her şeyin olacağı gerçeğini bir kez daha hatırlatmak. 

Bu kısa detaylardan sonra gelelim konumuza. Yani “Yıldırım, DP’ye göz mü kırpıyor?” sorusunun cevabına. Deminde bahsettiğim gibi yerel seçimler 2024 yılında yapılacak. Her dönem olduğu gibi Aksu’nun eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, bu dönem de aday olmanın arayışında. Hatta kendisiyle geçmişte yaptığım bir sohbette İYİ Parti Meclis Üyesi Ramazan Özen ile 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı adayı Durmuş Ali Arslan aday olması halinde, karşı bir cephede aday olacağını ifade etmişti. Bu açıklama bile Yıldırım’ın içindeki yanan ateşin sönmediğinin göstergesi. Ama bunun içinde bir parti lazım.

İsa Yıldırım’da kendince tecrübeli siyasetçi. İçindeki yanan ateşi söndüremeyen Yıldırım, geçen yıl tekrar CHP’ye üyelik kaydını yaptırdı. CHP tabanın da Yıldırım’ın dönüşüne olumlu bakanların olduğu gibi, olumsuz bakanlarda var. Bunun yanı sıra mevcut İlçe Başkanı Kenan Yıldız’ında adaylık hevesi ortada. Her şeyden önemlisi farz edelim ki, kendisine adaylık verilmesi halinde 2019 yılında yaşadığı tabloyla karşılaşmayacağının garantisi yok. Kendisini tanıdığım kadarıyla, Yıldırım’da bunun farkında. Bunu bilen Yıldırım ara sıra da olsa, İYİ Parti teşkilatlarıyla iletişim halinde. Ama orada da maşallah şimdiden bir aday borsası var. Başta İYİ Parti Meclis üyeleri Nevzat Akcan, Ramazan Özen, Gökhan Kaplan’ın yanı sıra Deniz Karataş ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcılarından Durmuş Ali Arslan’ın adaylık düşünceleri ortada. İYİ Parti’de ki bu tablo, Yıldırım’a orada da bir açık kapının olmayacağı göstergesi niteliğinde. Yine İYİ Parti cephesinde Yıldırım’ı istemeyen bir isim var. O da İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılarından Koray Aydın.

Benim gördüğüm bu tabloyu Yıldırım’ın da gördüğüne eminim. Detaylar bu kadar net bir şekilde ortadayken, geçen hafta Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Serik’te bir toplantıdaydı. O toplantıya Aksu’dan bir çok İYİ Partili katıldı. Bu katılımcıların paylaştığı fotoğraf karelerinde İsa Yıldırım’da var. Bu karelere bakınca, haklı olarak  ister istemez, “İsa Yıldırım DP’ye göz mü kırpıyor?” sorusu geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.