Bir işte, bir yerde çalışmak  yada bir işin sahibi olmak, emek vermek, üretmek bazen yetmiyor. Tanıklık ettiğiniz bir işiniz varsa çok daha yaşamın içinde oluyorsunuz.

Bu konuda oldukça şanslı olduğumuzu hissediyorum. İşimin bunu bana ve bize sağlamasından ötürü mutluyum.

Gazete çıkarmak, ulaştırmak, her hafta, her gün bölgesel haberleri oluşturmak zorlu ve meşakkatli belki ama insana dokunmak, derdini dinlemek, ilgili yerlere ulaştırmak, yardımcı olabilmek paha biçilemez.

Aksu’nun kütüphanesi gibi olduk. En azından 10 yılı geçen arşivi bizde. Zaman hızla ilerliyor, daha ne kadar gücümüz yeter bilemiyoruz ama yetmediği yerde bayrağı bu işi layıkıyla yapacak sağlam kişilere teslim etmek isteriz. İsteriz ki ilk çeyrek ve yarım asrını yaşasın. Aksu gelecekte bu arşive çok ihtiyaç hissedecek diye düşünüyorum.

Bölgeye geldiğimiz zaman çektiğimiz fotoğraflarla bu günü kıyaslayınca ortaya kocaman bir gelişmişlik çıkıyor. 10 yılda çağ atlayan bir Aksuyla karşı karşıya kalıyoruz. Şekli ve çehresi değişen bir Aksu. Modernleşen, büyüyen ve büyürken de en önemlisi tarım alanlarını itinayla koruyan bir Aksu. Yaşamın olmazsa olmazı ve hayatta kalmanın tek nedeni gıdanın üretildiği alanlara hassasiyet gösteren,  o bölgelerde yapılaşmaya ve betonlaşmaya asla taviz vermeyen bir Aksu.

Doğayı çok seven, koruyan ve kollayan bir insan olduğum için tek bir ağacın kesilmesine, betonlaşmanın hızla yayılmasına, üretim alanlarının binaya dönüşmesine içim el vermiyor. Çünkü doğaya verilen tahribatın geri dönüşümü; Baş edilemeyen hastalıklar, sel, deprem, heyelan, açlık, susuzluk olarak geri dönüyor. Bunları yapıyorsak gelecek için nesil düşünmemeliyiz. Düşünüyorsak da onlara da yaşanabilir bir dünya bırakabilmeliyiz diye düşünüyorum. İşte Aksu’nun arşivini şöyle bir çevirdiğimiz de bu konulara başından beri itina gösterilmiş olduğunu görüyoruz. Yönetimlerin bu konuda ki kesin ve net duruşu tartışılmaz. Bu özeni gelen her yeni yönetimin göstereceğini düşünüyorum. Ülkemizi ve dünyayı doyuran Aksu’nun ve Aksuluların bu bilinç de olduğunu biliyoruz. Bunun korunacağından da çok eminiz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.