Yeni eğitim-öğretim dönemimiz hayırlı olsun. Okullar, okula yeni başlayanlar için kapılarını açtı. Çocuklar ve veliler öğretmenleri ile tanıştı. İlk heyecan ve yeni bir serüven çocukları bekliyor.

Önümüzdeki hafta bütün öğrenciler okullu olacak ve bir basamak daha yukarıya çıkarak devam edecekler. 

Bu serüvenin iyi başlayıp bitmesi konusunda hem fikiriz. Gençlere yönelik, son zamanlarda, yazılı ve görsel medyaya yansıyan yeni ve ucuz bir uyuşturucu türüyle ilgili olarak korkutucu görüntüler, okulların açılmasıyla beraber, veliler olarak hepimizde endişe yaratmaktadır.  Bu konuyu sizinle paylaşmak istedim.  

Ebeveyn olarak çocuklarımıza sonuna kadar güveniyoruz, arkadaşlık ilişkilerinde de bir endişemiz yok ama bu illet gençlere hangi kirli ellerden ulaşıyor, bu noktada tıkanıp kalıyoruz.

Milli Eğitim, Emniyet Müdürlükleri ve konuyla ilgili diğer birimler, muhakkak ki bu tür olayların yaşanmaması için, mutlak önlemlerini almışlardır. Okul yönetimleri ve öğretmenlerimiz bu konuda ki hassasiyetlerini göstereceklerinden eminiz.

Gerisi biz velilere ve çocuklarımıza kalıyor.  Bende lisede öğrencisi olan bir veli olduğumdan, bu konuyla ilgili olarak, her zaman uzman kişilerden destek aldığımı söyleyebilirim. Benim çocuğum yapmaz düşüncesine sahip olmak baştan kaybetmektir diye düşünüyorum, insan olarak merak eden bir varlığız, çocuklarımız da birçok şeyi deneyerek, meraklarını giderme ihtiyacı hissedebilirler.

Çocuklarımızla aramıza duvarlar örmeden, onlarla doğru iletişim kurmayı şiddetle tavsiye eden uzmanlar, aile içi iletişimin önemini biz velilere sürekli vurgulamaktadırlar. Çocuklarımızın değişen hareketleri, uyku düzeni, dikkat dağınıklıkları, algı zayıflığı ve buna benzer durumlar, onun yaşamında yolunda gitmeyen bir takım olumsuzlukların olduğuna dair ilk sinyalleri verdiğini sürekli dile getirmektedirler.

Dünyaya geldikleri ilk gün ki gibi onları sevgiyle kucaklamayı, başarılarını ödüllendirmeyi, her daim onlara olan sevgimizi içimizde saklamadan, birebir söylemeyi, spora, sanata yönlendirmeyi ve aile geleneklerine ve değerlerine bağlılığı vazife edindirmeyi, duyarlı bir ebeveyn olarak ve her türlü tehlikeden uzak, samimi, bilinçli ve mutlu bireyler yetiştirmeyi başarabileceğimizi, açık bir şekilde ifade eden uzmanların, söylemlerine kulak vermek ve uygulamak biz anne babalara kalıyor.

Bizde ki tecrübe, onlarda ki enerji ile iyi yoğrulunca gençlerimizin daha başarılı ve çok daha sevgi dolu olacaklarının kanısındayım. 

Çocuklarımıza, değerli öğretmenlerimize, idarecilerimize ve velilerimize huzur ve başarı dolu bir Eğitim- Öğretim yılı diliyorum.

Saygılarımla,

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.