Halil Başkanı Aksu’da tanımayan yoktur. 10 yıldır Aksu’nun belediye başkanı. Kapısı her zaman açık. İstediğiniz zaman ulaşma imkânınız var. Hele ki son beş yılda vatandaş üzerinde inanılmaz dokunuşları oldu. Bu süreçte hep çözüm odaklı oldu. Vatandaşlardan gelen talepleri, bürokratlarını çağırıp danışarak vatandaşın gözü önünde çözmeye çalıştı. Hatta bürokratın çözüm anlamında risk gördüğü talepleri bile, sırf vatandaşın memnuniyeti olsun diye, öneriler ortaya koyarak, çözümler ortaya koydu.

Yıllardır çözülemez denen ve kentin kanayan yarası olan mülkiyet sorunlarını çözümünde gövdesini ortaya koydu. Bu çözümlerle beraber kentin katma değerine değer koydu.  Gelinen süreçte Altıntaş, şu an altın değerinde. Çivi çakılamaz denen yerde her geçen gün binalar yükseliyor. Yeni bir şehir kuruluyor. Bunun yanı sıra, Pınarlı, Cihadiye ve Çamköy mahallelerin de verilen tapular. Burada yılların kanayan yarası mülkiyet sorunu vardı. Bu sorun çözüldü. Vatandaşların bütçesini sarsmayan bedeller, hak sahiplerine tapuları veriliyor. Şimdi sıra Karaçalı mahallesinde. Buradaki mülkiyet sorunu da çözüldü. Belirlenen hak sahiplerine tapuları seçimden önce verilecek gibi gözüküyor.
 

Tabi bunlar olurken, merkezi hükümetin desteğini de unutmamak lazım. AK Partili vekiller, İl teşkilatı, ilçe teşkilatı bir bütün oldu. Talepler ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Bu önerilerle beraber Ankara’nın yolu tutuldu. Tüm ekip, vatandaşın derdiyle dertlendi ve gelinen süreçte, yılların kanayan yaraları çözüldü. Vatandaş bu durumdan oldukça memnun. Gerçi Halil Başkan’da hiçbir zaman için “ben yaptım, ben ettim” demedi. Çalışmanın bir ekip çalışması olduğunun altını çizerek, “Bir başarı varsa, bu başarı hepimizindir” diyerek, emeği geçen herkesi söylemleriyle onure etti.

Bunun yanı sıra, yine kanayan yaralarından biri olan hastane sorunu neredeyse bitmek üzere. Çünkü hızla yükselen bir inşaat ortada. Yine tüm birimleri içine alacak şekilde inşa edilen, modern hükümet konağı açılış için gün sayıyor. Hemen yanında Kent Meydanı. Her mahalleye yapılan kapalı Pazarlardan tutunda, çocuk oyun parklarına kadar. Buna benzer birçok hizmetleri sayabiliriz.

Halil Başkan’ın öncesini de unutmamak lazım. Herkesin bildiği gibi kentte 35 seneyi gecik, bir eczacılık serüveni var. O süreçte vatandaşlar üzerinde birçok dokunuşlar yaptığı herkes tarafından konuşuluyor. Kimisine her hangi bir ücret almadan ilaçlar vermiş, kimisinin de iğnesini yapmış. Yatağında hasta olanın ayağına kadar gitmiş, serumunu takmış. Hatta hiçbir ücret almamış. Tamamen gönülden yapmış. Ve bu durum vatandaşın gönlünde taht kurmuş. Hala birçok yerde de anlatılır.

Tamamen insan odaklı adımlar atan Halil Başkan, AK Parti’nin kurulmasıyla AK Parti’yle yolları birleşmiş ve Belde Kurucu Başkanı olmuş. Sonrası Aksu’nun İlçe olmasıyla beraber partinin kurucu İlçe Başkanı olmuş. Bu görevleri sürdüğü süre boyunca yine vatandaşın hem başkan abisi, hem başkan amcası olmuş. Taleplerini ileten vatandaşın önüne düşmüş, resmi kurumların kapısını çalarak, sorunları çözmüş.

Şimdi gelinen süreçte önümüzde yerel seçim var. Başkan Şahin’de 3’üncü dönem için aday adayıydı. 5 adayın yarıştığı yarışta, Cumhur İttifakının adayı, 2014-2019 yılları arası İlçe Başkanlığı görevini yürüten Av. Durmuş Kaan Şahin olarak gösterildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan aday tanıtım toplantısında Durmuş Başkanın elini havaya kaldırdı. Bu süreçte herkes Halil Başkan’ın partisine küserek, başka bir partide aday olacağını beklerken, o bu taleplerin hiç birine cevap vermedi. Hatta aday tanıtım toplantısı akşamı, bir heyetin kendisine, “Gel bizim partide aday ol” talebini, elinin tersiyle ittiğine bire bir şahidim. Bu sürecin bir bayrak yarışı olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Partim böyle ön görmüş. 10 senedir belediye başkanlığı görevini yürüttüm. Annem den başkan olarak doğmadım. Bu yüzden partime yanlış yapmam” diyerek, iletilen talebi geri çevirdi.

Sonrası seçim startını veren Durmuş Kaan Şahin cephesinin attığı olumlu adımı da unutmak lazım. Başkan Durmuş Kaan Şahin, yanına İl başkanıyla beraber, Antalya AK Parti Milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik ile AK Parti ve MHP ilçe başkanları ve teşkilat mensuplarını yanına alarak Başkan Halil Şahin’i ziyaret ettiler. Samimi ziyarette hoş sohbetler oluştu. İl Başkanı Ali Çetin ile Milletvekili Mustafa Köse, Başkan Şahin’e övgüler yağdırdı ve hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Başkan Şahin’i bir ağabey olarak bağırlarına baştılar. Başkan Şahin’de partisine bir yanlışın olmayacağının altını çizerek, görev süresi bitene kadar, vatandaşın sorunun çözme anlamında mücadele edeceğini dile getirdi. Bu da AK Parti’nin neden 22 yıldır iktidar kaldığının göstergesi.

İşte gelinen süreçte dolayı Başkan Haili Şahin’i canı gönülden tebrik ettiğimi ifade etmek istiyorum. Bu davranışıyla Halil Başkan her zaman hem partisinin, hem de Aksuluların hem abisi, hem de Halil Başkanı olarak gönüllerde taht kuracaktır.

Ayrıca Cumhur İttifakı Adayı Av. Durmuş Kaan Şahin’i attığı adımdan dolayı tebrik ediyorum. Halil abisinin de desteğini arkasına alarak seçimi kazanacağına inanıyorum. Başarılar diliyorum.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.