Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Başkanı olmasına rağmen her hafta rutin ilçe ziyaretlerinde bulunuyor. Bir bakmışsınız Gazipaşa’da, ertesi gün bir bakmışsınız Kaş’ta veya Elmalı’da, Korkuteli’nde. Yani kat ettiği mesafe Antalya’nın bir ucundan, öteki ucuna.

Bunları yaparken de, sorumluluğunda olan Kepez’in de çalışmalarını ihmal etmiyor. Seçmenleriyle sürekli iç içe, iletişim halinde. Bunun yanı sıra sabah namazı sonrası genellikle ya Kepez’in caddelerinde veya ara sokaklarında gezerken, ya da bir esnafın kahvaltı sofralarında görürsünüz. İyi bir sohbet insanıdır. Yönettiği bölgenin sorunlarına karşı da duyarlıdır. Planlı ve programlı çalışır. Aynı zamanda çözüm odaklıdır. Bundan dolayıdır, 3 dönem üst üste Kepez Belediye Başkanı seçiliyor. Bugüne kadar Kepez’in tarihinde, bırakın ardı ardına 3 dönemi, 2 dönem bile üst üste Belediye Başkanı seçilmiş kişi yok. Belki de bundan sonra da olmayacak. Ama Tütüncü bunu başaran bir siyasetçi.

Bu durum haliyle akıllara; Yönettiği İlçe de başarı karnesi oldukça iyi olan bir Başkan, Büyükşehir Belediye Başkanı veya milletvekili gibi neden İlçe ilçe gezer? Sorusunu getiriyor.

İşte bu soruya cevap almak için, bayram öncesi Aksu’ya gelerek, başta AK Parti İlçe Teşkilatı ve Aksu Belediyesi olmak üzere, Sivil Toplum Örgütleri ile bölge esnafını ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yle ayaküstü sohbet ettim. Ziyaretlerinin nedenlerini ve ileriye dönük, yani Büyükşehir Belediye Başkanlığına yönelik bir hedefinin olup olmadığını sordum. Çünkü 2009 yılında Kepez Belediye Başkanı olan Sayın Tütüncü’nün, 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimleri öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı olma hayalinin olduğunu yakinen bilenlerdenim. O süreçte bu anlamda adımlar atmış ve fakat ilerleyen zaman diliminde Sayın Menderes Türel faktörünün ortaya çıkmasından dolayı da geri adım atmak zorunda kalmıştı.     

Tecrübeli bir siyasetçi olan Tütüncü, “Bizim tek hedefimiz 2023 seçimleri. Merdivenin basamakları tek tek çıkılır. 2023 seçimlerinde partimizi en iyi noktaya taşımak hepimizin sorumluğu ve bu sorumluluk gereği, Parti Genel Merkezi’mizin ve Sayın Genel Başkanımızın ve bakanlarımızın bizden beklentileri, hepimizden beklentileri partimizi 2023 seçimlerine bambaşka bir heyecanla taşımak. Bütün ilçelerimize gideceğiz. Çünkü ben AK Parti’nin bir Belediye Başkanıyım. Dolayısıyla partime güç vermek, 2023 seçimleriyle de alakalı bu çalışmaları ortaya koymak lazım. Bunun ötesinde elbette ki herkes konuşacak. Demokrasilerde, konuşan bir toplum istiyoruz. Kafa sayısınca düşünce, yürek sayısınca sevgi vardır. Herkes yaptığınız bir hareketin, şuna matuf olduğunu ve buna matuf olduğunu söyleyecektir. Bunlardan da hiç rahatsızlık duymadığımı ifade etmek isterim. 2024 seçimleri 2023 seçimlerinden sonra konuşacağımız süreçtir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İtinayla seçilmiş bu cümlelerin her birinin satır aralıklarına oldukça farklı anlam yüklenebilir. Değim yerindeyse Sayın Tütüncü’nün niyeti sarf ettiği cümlelilerin satır aralıklarında açık ve aleni bir şekilde orta da.

Öncelikli hedefin 2023 genel seçimleri olduğunu dile getiren Tütüncü, 2024 yerel seçimlerinin yol haritasının da 2023 genel seçimlerin den geçtiğini dile getiriyor. Bir taraftan attığı bu adımlarla partisinin 2023 genel seçimleriyle alakalı çalışmalarını ortaya koyarken, öte yandan 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimleri öncesi, şimdiden Hakan Tütüncü ismini beyinlere kazımış olacak. Bir taraftan da o süreçte ortaya çıkacak aday adaylarından daha fazla yol almış olacak. Yani, şimdiden bir taşla iki kuş vurmuş olacak.  

İrdelenecek başka bir satır arasıysa, atılan adımın herkes tarafından bir yerlere çekildiğini ve bundan da hiç rahatsızlık duymadığımı ifade etmesi. Bu detay bile Sayın Tütüncü’nün niyetini apaçık ortaya koyduğunun göstergesi. Gerçi bunların hepsi nasip kısmet meselesi. Ama nasip ve kısmetin gerçeklemesi için de önce ona doğru bir adım atılması gerek. İşte Başkan Tütüncü’nün de bu anlamda mantıklı bir adım attığı kanısındayım. Yani doğrusunu yapıyor.  Gerisini zaman gösterecek. Şimdiden çıktığı yolda kendisine başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.