Şehit yakınları ve gazilerden TBMM önünde protesto! PKK’ya Destek Verenlere Ömür Boyu Siyaset Yasağı Gelsin Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TUGŞAV) üyeleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinin (DEM Parti) terör örgütü PKK'ya destek verdiği gerekçesiyle TBMM önünde eylem yaptı. 12 şehidimize kurşun sıkan terör mensupları için saygı duruşunda bulunan DEM Partisi ile CHP’nin yakın ilişkileri ve İstiklal Marşımıza saygı duymayanların, TBMM’de özerklik, APO söylemleri üzerine 9 şehidimizin acı haberleri; Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TUGŞAV) üyelerinin protesto yapmalarına neden oldu. Türk bayraklarıyla TBMM'nin yanındaki Milli Egemenlik Parkı'nda toplanarak TBMM’nin Çankaya Kapısı önünde protesto gerçekleştiren vakıf üyelerine çok sayıda vatandaş, gazilerimiz, şehit aileleri ile Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici ve Uzman Çavuşlar Federasyonu Yöneticileri (UZFED), Terörle Mücadelede Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (TMSY) ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TUGŞAV )’a destek oldu.

Meclisin önünden Meclise seslerini duyurmaya çalışan topluluğun adına konuşan TUGŞAV Genel Başkanı Lokman Aylar, 22 Aralık'tan bugüne 21 askerin şehit olduğunu belirtti. Çok üzgün olduklarını ve meclisin içerisinde terör örgütünü destekleyen kimlik yoksunlarının meclisten çıkarılmasını istediklerini vurgulayan Aylar, "Ateş düştüğü yeri değil, tüm Türkiye'yi yaktı. Eğer şehitlerimize bir vefa borcunuzun olduğunu düşünüyorsanız, Meclis içerisinde terör örgütünü destekleyen, kimlik yoksunlarını Meclis'ten çıkarın” dedi.  Ömür boyu siyaset engeli gelsin Lokman Aylar, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kast edenlerin ömür boyu siyaset yapmasına engel olunmadığı ve 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde, terör uzantısı partilerin katılmalarına izin verildiği takdirde terör bitmeyecektir. Sürekli farklı isimlerle karşımızda bulduğumuz açıkça terörü destekleyen bu siyasi yapılardan ülkemizi temizlememiz ve bir  daha karşımıza çıkmalarını önlemek için kalıcı çözümler gerekiyor” diye belirtti.  

Protestoyu gerçekleştiren topluluğun ortak fikri; Başkan Lokman Aylar’ın her vatanperverin içinden geçen tepkisini dile getirdiği oldu. Şehitlerimizin anaları, babaları, eşleri, çocukları ve gazilerimiz adına milletin meclisine seslenerek aslında Türk milletinin duygularına tercüman oldu. "Devletimizin, milletimizin birliği ve bütünlüğüne kast edip askerimize kurşun sıkanlara saygı duyan bu yapıları milletin meclisinden çıkartın. İki cihanda da vebal var. Mecliste terörist istemiyoruz" İfadelerine yer verildi. TUGŞAV Genel Başkanı Lokman Aylar, "Terör seviciliği yapan, PKK’ya destek olan her kim varsa, bu vatan toprağına ayak basmasın, suyundan içmesin, milletimizin sırtından geçinmesin.’ Demek için buradayız. TBMM içerisinde terör propagandası yapanları, şehitlerimize rahmet dinlemeyenleri, Selahattin Demirtaş’a özgürlük diyenleri, HDP ile kol kola gezenleri, DEM Partisine selam çakanları, bu milletin meclisinden def edin demek için buradayız” şeklinde konuştu. TUGŞAV, TBMM önünde gerçekleşen protestoyu sosyal hesaplarından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i etiketleyerek ‘hain ile yol yürüyen haindir!’ notuyla paylaştı. TUGŞAV X.com hesabında, ”Sınır dışındaki hainleri bitirmeden önce, içimizdeki hainleri bitirmeliyiz. İçimizdeki hainlerin kim olduğu da bu hainlere kol kanat gererek hainlikte yarışanların kim olduğu da belli” diye yazdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muharrem 2024-01-18 13:43:32

Mecliste terörist istemiyoruz.