Yapex, 21'inci kez geliyor

Antalya'da bu yıl 21'incisi düzenlenecek Yapex Fuarı'nda tarihi kent kimlikleri, müzeler sokağı, tarihi yapı örnekleri öne çıkacak.

27 Ağustos 2013 Salı 11:55
Yapex, 21'inci kez geliyor
ÇEKÜL Vakfı işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği ile EMA European Museum Academy'nin (EMA) katkılarıyla 21'inci Yapex Yapı-Restorasyon Fuarı, 31 Ekim- 3 Kasım tarihlerinde Antalya Expo Center'da düzenlenecek. Yapex Fuarı'nda, korumacılık alanında bir çok ilke yer verilecek.

Ülkemizin kentsel, kültürel ve doğal mirasını ortak miras anlayışıyla korumak ve yaşatmak amacıyla projeler üreten, bilinçli koruma çalışmaları yürüten tarihi kentler, koruma vizyonlarını, proje ve uygulamalarını sektör uzmanları, restoratörler, yatırımcılar, yükleniciler ve endüstri kuruluşlarıyla paylaşacak.

KORUMA PROJELİ BELEDİYELER

Fuara bu alanda proje ve uygulamalarıyla Afyonkarahisar, Alanya, Antalya Büyükşehir, Antakya, Birecik, Bursa Büyükşehir, Çanakkale, Gaziantep Büyükşehir, Gazipaşa, Hasankeyf, İstanbul Büyükşehir (KUDEB), Kadıköy, Kütahya, Muğla, Ödemiş, Samsun Büyükşehir, Şahinbey, Tarsus, Tekirdağ ve Yumurtalık belediyeleri katılacak.

KENT MÜZELERİ ANA TEMA

Koruma sektörünün biraraya geleceği Yapex Yapı-Restorasyon Fuarı'nın ana teması ise 'Kent Müzeleri' olarak belirlendi. Çalışmalarda, 'kent tarihi müzeleri' ve kentlerimizin kültürel değerlerinin fuar izleyicilerine etkin biçimde aktarılması, tanıtılması, beraberinde müzeciliğe dair tüm teknik ve mesleki bilgilerin ve uzmanların fuarda biraraya getirilmesi hedefleniyor.

MÜZELER SOKAĞI

Fuar kapsamında, fuarın ana temasından da yola çıkılarak, belli başlı kent müzelerinin proje ve görsellerle tanıtıldığı bir 'müzeler sokağı' hazırlanıyor. Müze kavramı üzerine yapılacak akademik toplantılar, proje sergileri, bilgilendirme toplantıları ile kent müzelerinin kent yaşamındaki önemi ve yöresel turizme katkıları da ön plana çıkartılacak. Tarihi Kentler Birliği'nin desteği ve ÇEKÜL işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikler, fuarın yine restorasyon, kültür mirasını koruma ve müzecilik alanlarında bir çekim merkezi olmasını sağlayacak.

TARİHİ YAPILARDA RENK

Tarihi yapılarda dokuların renk kartelası da atölye çalışmaları ile vurgulanacak. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yönetiminde, Antalya'nın tarihi dokusundan alınan bir kesit ile mimarlık öğrencilerinin alanda yaptığı fotoğraflama sonrasında fuarda düzenlenecek atölye çalışmasıyla, tarihi dokunun renk kartelası çıkartılacak.

Son Güncelleme: 27.08.2013 12:01
Anahtar Kelimeler:
AntalyaYapex Fuarı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.