Vali Öztürk'ten UYARI

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, kentte etkili olan orman yangınlarına karşı çok iyi mücadele verildiğini, son 2 gündür olanların herkesi üzdüğünü belirterek aşırı rüzgar ve sıcak hava nedeniyle olası yangınlara karşı vatandaşları uyardı.

05 Eylül 2013 Perşembe 15:10
Vali Öztürk'ten UYARI
Alanya'yı ziyaret eden Vali Öztürk, burada yaptığı açıklamada, "Antalya'da yangınla çok iyi mücadele ettik, ancak son 2 günde olanlar bizi fazlasıyla üzdü. 3-4 yangından en büyüğü olan Gebiz Beldesi'ndeki yangında 150 hektardan fazla orman arazisi yandı. Alanya'da bir köyümüzde 4 ev yanmış. Antalya merkezdeki Tünektepe teleferiğinin olduğu yakın bir yerde, bu sabah orman yangını başladı. Lara bölgesinde de oldu" dedi.

Şimdilik aşırı bir durumun söz konusu olmadığını, ancak aşırı rüzgar ve sıcak hava nedeniyle vatandaşları uyarmak istediğini dile getiren Vali Öztürk, bu yangınların insan hatasından kaynaklandığını belirterek Lara ve Alanya'daki yangınları örnek gösterdi.

Vali Öztürk, "İnsanların artık bu işe fazlasıyla özen göstermesi gerekiyor. Birtakım tedbirsiz insanlar bu tür olaylara sebebiyet verebiliyor. Eminim onlar da çok üzülüyordur. Ağaçların sökülüp başka bir yere dikilmesine bile tepki gösteriyoruz. Binlerce, onbinlerce ağacın yanmasına da herhalde herkes üzülüyordur" diye konuştu. Antalya Valisi, ayrıca orman çalışanlarına ve diğer destek birimlerine teşekkür etti. 

Son Güncelleme: 05.09.2013 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.