Vali Muammer Türker: EXPO 2016 can suyu olacak

ANTALYA Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, "EXPO 2016, hem Türk turizmine hem de Antalya turizmine can suyu olacak önemli bir kazanım" dedi.

26 Mart 2016 Cumartesi 17:02
Vali Muammer Türker: EXPO 2016 can suyu olacak
 

Vali Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki inşaatların sona gelindiğini belirtti. Sadece EXPO kulesinin tamamlanması için 1-2 haftaya daha ihtiyaç olduğunu kaydeden Vali Türker, "Ondan sonra artık toparlanmış, provaları yapıyor olacağız. EXPO açılışına hazır hale gelecek" dedi. 23 Nisan'da devlet erkanının yoğun programı dolayısıyla açılış töreninin 22 Nisan akşamı yapılacağını ifade eden Türker, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve muhtemelen de yabancı devlet başkanlarının da teşrifleriyle. O günden başlayarak sadece Antalya'ya değil, bütün dünya vatandaşlarına görsel şölenler sunacağız" dedi.


'İNSANLARIN GÖRMEK İSTEYECEĞİ BİR YER OLACAK'


EXPO 2016 Antalya'ya katılmak üzere sözleşme imzalayan ülke sayısının 45'e ulaştığına da dikkat çeken Vali Türker, "Bunun çok önemli bir başarı olduğunu düşünüyorum. Ülke bahçeleri inşa ediliyor. Bu ülke bahçeleri bizim EXPO için önemli bir cazibe alanı oluşturuyor. İnsanların çok özel olarak görmek isteyecekleri bir alan olacak" dedi.


'ANTALYA VE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM'


EXPO 2016'da botaniğin dışında zengin kültürel programlar olacağının da altını çizen Vali Türker, şöyle konuştu:


"Kültürel faaliyetler programı da netleşmek üzere. Şu anda netleşmediği için isim telaffuz etmek istemiyoruz. Ama herkesin duyduğu zaman böyle bir hayret nidası ortaya atacağı, dünyadan ve Türkiye'den çok önemli sanatçılar, çok önemli müzik ve gösteri grupları gelecek. Yani EXPO hem Türkiye'nin hem de Antalya'nın turizmine can suyu olacak. Antalya ve Türkiye için çok önemli bir kazanım olacak."


TÜROFED BAŞKANI AYIK: EXPO 2016 TURİZME ARTI DEĞER KATACAK


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise EXPO 2016 Antalya'nın farklı bir ürün zenginliği olarak turizme artı değer katacağını ifade etti. Antalya'nın ürün zenginliği ve derinliği açısından dünyanın en gelişmiş turizm merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Ayık, "EXPO gibi farklı bir ürünün de bu kentin, bu bölgenin içinde yer alması bu zenginliğe zenginlik katacak. Böyle bir beklenti içerisindeyiz. Antalya'ya gelen misafirlerimiz için önemli bir rekreasyon, dinlenme, gezme alanı olacak" diye konuştu.



'PERGE VE EXPO BİRLEŞTİRSİN'


EXPO 2016 Antalya'nın yalnızca açık kalacağı 6 ay boyunca değil, sonrasında da değerlendirilebilecek bir proje olduğuna vurgu yapan Ayık, "Önümüzdeki dönemde Perge Antik Kenti de projeyle bütünleştirilirse Antalya'ya gelen misafirler açısından da çok önemli bir kazanım olacak. Aynı anda binlerce yıllık tarihi ve günümüzde yapılmış, güzelliği görme, tanıma şansına sahip olacaklar. Bu da çok hoş bir birleşme olacak" dedi.
 

Son Güncelleme: 26.03.2016 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.