Türkiye'de Gergin Gece

Hatay'da Ahmet Atakan isimli göstericinin ölümü, başta İstanbul, Ankara ve Antalya olmak üzere birçok ilde protesto edildi.

11 Eylül 2013 Çarşamba 11:19
Türkiye'de Gergin Gece
Polis, basınçlı su ve göz yaşartıcı bombayla müdahale etti. Olayların başlangıcını Ankara'daki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünden geçen bir yol projesi oluşturuyor. Projenin 3 bin dolayında ağacı etkileyeceğini savunan göstericilere polis Ankara'da müdahale etmiş, bu sırada plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanılmıştı. Bunun üzerine Türkiye'nin birçok şehrinde eylemler düzenlendi. "ODTÜ protestolarına destek vermek ve Gezi Parkı eylemlerinde vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in faillerinin bulunması için" Hatay'da düzenlenen gösteriye polisin müdahalesinde, 22 yaşındaki Ahmet Atakan yaşamını yitirdi. Bazı görgü tanıkları Ahmet Atakan'ın polisin attığı gaz bombasının başına isabet etmesi sonucu öldüğünü ileri sürerken, Hatay Valiliği'nin konuyla ilgili açıklamasında ise "yüksek bir yerden düşmüş olabileceği değerlendirilmektedir" ifadesine yer verildi.

Ahmet Atakan'ın ölümü, İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir'in yanı sıra Zonguldak, Eskişehir, Gaziantep, Çanakkale ve Mersin'de de protesto edildi. Polis İstanbul ve Ankara'daki gösterilere göz yaşartıcı bombayla müdahale etti. Taksim ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polisin plastik mermi kullandığı belirtildi. Ümit Milli Futbol Takımı'nın 2015 Avrupa Şampiyonası eleme turunda Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynadığı İsveç maçı, sahayı etkileyen biber gazı nedeniyle durdu. 

AK PARTİ İL BİNASINA YÜRÜDÜLER
Hatay’daki eylemlerde yaşamını yitiren Ahmet Atakan için Antalya’da eylem yapan gruptan ayrılan 50- 60 kişi, Çevreyolu üzerinde bulunan AK Parti İl Binası’na yürüdü. Ara sokaklardan slogan atarak yürüyen grup, Kepez İlçesi Gazi Bulvarı’ndaki AK Parti İl Binası’na yakın bir noktada durdu. Ara sokaklarda ateş yakan grup, ardından da yol üzerindeki çöp konteynırlarıyla barikat kurdu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çevrede önlem alırken, gruba birkaç kez dağılmaları uyarısında bulunuldu. Uyarıları dikkate almayan grup, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve polis ekiplerini taşlamaya başladı. Polis bir süre sonra TOMA’larla gruba tazyikli su sıktı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba, polis gaz bombaları ile müdahalede bulundu.




Son Güncelleme: 11.09.2013 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.