Tabip Odası: Doktora dayakta bakanlık sorumlu

Manavgat Devlet Hastanesi'nde bir doktor ve acil tıp teknikerinin hasta yakınları tarafından tartaklanmasına tepki gösteren Antalya Tabip Odası, bu tür olayların yaşanmasından Sağlık Bakanlığı'nı sorumlu tuttu.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 15:31
Tabip Odası: Doktora dayakta bakanlık sorumlu
Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, Genel Sekreter Mehmet Ozan Uzkut ve Yönetim Kurulu üyesi Selçuk Koçlar, Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki olayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Geçen günlerde Hakkari'de de bir kadın doğum uzmanının saldırı sonucu komaya girdiğini söyleyen Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, şöyle dedi:

"Gün geçmiyor ki sağlık çalışanlarına ve özellikle doktorlara saldırı haberi gelmesin. Biz insanlarımızın sağduyulu, saygılı ve aklıselim olduklarına inanıyor ve biliyoruz. Peki bu saldırılar neden artarak devam ediyor? Bunda son 10 yılda ülkemizi idare edenlerin sürekli uyguladığı gerilim politikasının etkisi var mıdır? Doktorların her fırsatta hedef tahtasına oturtulursa daha iyi şeyler bekleyebilir miyiz?."

"DAYAK YİYİN AMA İFŞA ETMEYİN"
AK Parti hükümeti döneminde görevli Sağlık Bakanları'nın doktorları ve sağlık çalışanlarını 'Hizmet etmeye mecburlar' pozisyonuna soktuğunu anlatan Can Ertürk, şöyle konuştu:

"Sürekli 'Gözünün üzerinde kaşın var' şikayetlerini teşvik etmekte, yapılan hizmetlerin zorunlu olduğunu, teşekkür ve şükran duygularının bile hak edilmediğini vurgulamaktadırlar. Bu olayların en önemli nedenlerinden birisi budur. Sayın Sağlık Bakanı bu saldırılar karşısında halkımıza sağduyulu davranmayı, itidalli olmayı, doktorların hipokrat andına sadık kalarak her şartta onlara yardımcı olacağını söylemek yerine, sağlık çalışanlarına 'dayak yiyin, saldırıya uğrayın aman bunu ifşa etmeyin kimse duymasın' diye nedenini bir türlü idrak edemediğimiz genelgeler yayınlamaktadır."

"VATANDAŞ GALEYANA GELİR"
Sağlık Bakanlığı'nın bu tür olayların ifşa edilmesini önlemek amacıyla bir genelge yayımladığını ifade eden Can Ertürk şöyle devam etti:

"Bakanlığımızın düşüncesine göre bu tür saldırılar ifşa edilirse halkımız galeyana gelirmiş, beklenmedik olaylar meydana gelebilirmiş. Onun için bu tür saldırıların hiçbir şekilde basına yansımaması, kurum içinde kalması yönünde bir genelge yayınlamış. Bunun üzerine bizde şöyle bir düşünce oluştu; kazara bir sağlık çalışanı o zaman vatandaşımıza saldırırsa o zaman Emniyet veya İçişleri Bakanlığı vatandaşlarımıza 'siz daha kalabalık bir grupsunuz, aman bunu ifşa etmeyin, ortalık birbirine girer' diye bir genelge yayınlıyor mu?"

DEVLET ÇALIŞANLARINI KORUMALI
Tabip Odası Genel Sekreteri Mehmet Ozan Uzkut ise devletin kendi memurunu korumak zorunda olduğuna dikkati çekerek, "Zaten bu kanunla mümkündür. Bir karakolda polisi dövmek neyse, hastanede doktoru dövmek odur. Karakolda bir polise bir yumruk atın bakalım ne oluyorsunuz?" dedi. 

Son Güncelleme: 19.08.2013 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.