Roman Kralının cenazesi gönderildi

Tatile geldiği Antalya'da pazar sabahı 58 yaşında yaşamını yitiren 'Romanların Kralı' Florin Cioaba'nın cenazesi ülkesine gönderildi.

20 Ağustos 2013 Salı 12:09
Roman Kralının cenazesi gönderildi
Geçen Pazartesi günü Antalya tatilinin ardından dönüş yoluna geçtikten sonra Antalya- Isparta karayolunda kalp krizi geçiren ve ambulansla Özel Anadolu Hastanesi'ne kaldırılan Florin Cioaba, daha sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi. Kalbe giden 3 damarı tıkalı olan ve kalp destek cihazına bağlanan Cioaba, pazar sabahı vefat etti.

Dünya üzerinde yaşayan 11 milyon Roman vatandaşın kabul edilmiş kralı olan Florin Cioaba'nın cenazesi bugün saat 10.10'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi morgundan alındı. Standart tabuta konulan Florin Cioaba'nın cenazesine ailenin seçtiği bir takım elbise giydirildi.

VELİAHTTAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR
Babasının cenaze işlemleri için Türkiye'de kalan ve yeni kral olacak Dorin Cioaba, cenaze çıkmadan önce yaptığı açıklamada Türkiye'ye teşekkür etti. Babasının yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirten Dorin Cioaba, şunları söyledi:

"Çok üzgünüz. Allah onu bizden çok sevdiği için yanına aldı. Babamın hastaneye yatması ve tedavi süreci boyunca çabalayan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi görevlilerine teşekkür ediyorum. 72 saat boyunca hiç uyumadan çalıştıklarını öğrendim. Ancak babam hayatını kaybetti. Tüm Türk halkına da gösterdikleri iyi niyetten dolayı teşekkür ediyorum."

Dorin Cioaba dış basında çıkan ailenin tedavi masrafları için 300 bin euro ödediği şeklindeki haberlerin de asılsız olduğunu söyledi.

Romanların Kralı Florin Cioaba'nın cenazesinin konulduğu uçak saat 12.00'de İstanbul aktarmalı olarak Bükreş Havalimanı'na gidecek. Cioaba'nın cenazesi Sibiu'da defnedilecek. 

Son Güncelleme: 20.08.2013 13:18
Anahtar Kelimeler:
Florin CioabaCenazesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.