'Rockçı İmam'a konser sonrası tehdit

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 'Rockçı imam' olarak tanınan Pınarbaşı Köyü Camisi İmamı Ahmet Muhsin Tüzer, verdiği konser sonrası aldığı yüzlerce tehdit ve hakaret mesajı nedeniyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

13 Ağustos 2013 Salı 16:40
'Rockçı İmam'a konser sonrası tehdit
Kaş'ta, doğduğu Pınarbaşı Köyü'nde imamlık yapan 42 yaşındaki Ahmet Muhsin Tüzer, arkadaşları Doğan Sakin, Serdar Ramazanoğlu ve İdris Tübcil ile geçen mayıs ayında 'FiRock Grubu'nu kurdu. Tüzer, tamamı kendisinin yazdığı bir repertuarla ilk konserini 10 Ağustos'ta Kaş Yat Limanı'nda verdi. Görsel ve yazılı basında yer alan ve ilgi gören konser sonrası imam Ahmet Muhsin Tüzer tehdit ve hakaret mesajları almaya başladı.

HAKARET ETTİLER
Konser haberlerine yapılan yorumlar arasında, 'Gel de Kütahya'da yap cahil imam', 'Namaz kılarken aklından beste yapmak geçiyor olmasın', 'Bu işi Kaş'ta hoş görebilirler, gelsin de Mardin Kızıltepe'de namazdan sonra gitar çalsın bakalım muhahaha' ve 'Burnuma fitne kokusu geliyor. Almanlar, Fransızlar koşup haber yapıyor. Hatun yabancı, pek de takva sahibi gibi değil' diye ağır eleştiri ve tehdit içeren mesajlar bulunduğunu belirten Tüzer, Kaş Cumhuriyet Savcısı Dilber Aktaş'a şikayet dilekçesi verdi. İmam Tüzer, tehdit mesajlarını yazanların tespit edilip, gerekli soruşturmanın yapılmasını talep etti. 

'KAFASINI GÖVDESİNDEN AYIRACAKSIN'
Tehdit mesajları almaya devam ettiğini kaydeden imam Tüzer, son olarak bir sosyal paylaşım sitesinde inanılmaz tehdit ve yorumlar aldığını söyledi. Yorumların yüzde 90'ının olumsuz olduğunu belirten Tüzer, "Gelen mesajlar arasında, 'Bunun gibilerin kafasını gövdesinden ayıracaksın' diyenler dahi var. Ben kötü bir şey yapmadım. Görevimi de aksatmadım. Yazarak söylediğim parçalarda insanları barışa, kardeşliğe, dostluğa çağırıyorum. Bu tehdit mesajlarını anlamak mümkün değil. İlahi söylerken bir şey olmuyor da, tasavvuf ile rock müziğini harmanlayarak söylenen parçadan niçin gocunuluyor anlamak mümkün değil" dedi. 

Son Güncelleme: 13.08.2013 16:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.