Prezervatif Davası’na beraat çıktı

Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'nda (AKSAV) görevli 3 yönetici, kişisel harcamalarını vakfa fatura ettikleri iddiasıyla açılan davada beraat etti.

10 Eylül 2013 Salı 13:34
Prezervatif Davası’na beraat çıktı
Altın Portakal Film Festivali'ni düzenleyen AKSAV'ın yöneticileri Göksel K., Hüseyin Ş. ve Birol K. hakkında, festival için gittikleri İstanbul'da konakladıkları otelde, birlikte oldukları Türk, Rus ve Ukraynalı kadınların otel, içki ve yemek ile kadınlarla ilişki sırasında kullandıkları prezervatif (kondom) paralarını AKSAV'a fatura ettikleri iddiasıyla Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın hazırladığı iddianame sonrasında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

SAVCI BERAAT İSTEDİ
Zimmet suçlamasıyla haklarında 12 yıla kadar hapis cezası istenen Göksel K., Hüseyin Ş. ve Birol K.'nın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında mütalaa veren cumhuriyet savcısı Bayram Aydınsoy, "Her ne kadar sanıklar hakkında zimmet suçundan kamu davası açılmış ise de, yapılan yargılama aşamalarında, sanıkların eylemlerinin suç oluşturmadığı anlaşıldığından beraatlarına karar verilmesi mütalaa olunur" dedi. Sanıkların avukatları da savcının mütalaasına uyularak, beraat kararı verilmesini talep etti.

'BERAATLERİNE KARAR VERİLMİŞTİR'
Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Süleyman Teke, sanıkların savunmalarını doğrulayan bilirkişi raporuna göre vakfın parasını zimmete geçirmediklerinin anlaşıldığını belirterek şöyle dedi:

"İstanbul'da kaldıkları otel tarafından özel harcamaya ilişkin paraların vakfa fatura edildiğinin anlaşılması üzerine bu hususu düzelttikleri, yani özel harcamalarına ilişkin vakfa ödedikleri, bu nedenle zimmet veya görevi kötüye kullanma veya güveni kötüye kullanma kasıtlarının bulunmadığı anlaşıldığından beraatlarına karar verilmiştir."  

Son Güncelleme: 10.09.2013 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.