Memleket hasretine yöresel fuar molası

Antalya'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'na memleket hasreti çekenlerin ilgisi büyük oldu. 'Memleket hasreti çekenlere' sloganıyla açılışı 19 Eylül'de yapılan fuar, 22 Eylül Pazar günü sona erecek. Geçen yıl 50 binin üzerinde ziyaretçi ağırlandığı belirtilen fuarda, bu yıl 100 bin ziyaretçi hedefleniyor.

20 Eylül 2013 Cuma 14:02
Memleket hasretine yöresel fuar molası
Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB), TOBB, TESK, ATSO ve BAGEV'in destekleriyle, Antalya Expo Center'da düzenlediği fuar yoğun ilgi görüyor. Fuarda Türkiye'nin 60 yöresinden 120'ye yakın oda, borsa, firma ya da çeşitli kuruluşlara ait standlarda, yöresel ve kültürel değerler sergileniyor.

Anadolu'nun eşsiz el emeği, göz nuru ve damak tadı ürünlerinin buluştuğu fuar, kıyıda köşede kalmış olanların tanınırlığının artırılması, coğrafi işaret ve tescil korumasıyla bu ürünlerin hak ve hukukun korunarak ekonomiye kazandırılması, birlikte hareket etmenin gücünden yararlanma, Anadolu'nun yöresel hazineleriyle tanışma gibi amaçlar taşıyor.

ANADOLU'NUN RENKLERİ
Fuarda Hakkari balından Edirne peynirine, Kayseri mantısından Van kahvaltısına, Buldan bezinden Aydın incirine, Samsun pidesinden Eskişehir lüle taşına, Afyon sucuğundan Adana kebabına, Erzurum oltu taşından Kahramanmaraş dondurmasına, Kumluca domatesinden Alanya dokumasına kadar Anadolu'nun tüm yörelerine ait renkler bulunuyor.

Diyarbakır'ın ünlü surlarının dev maketle taşındığı fuarda, Diyarbakır mutfağına ait lezzetlerin yanı sıra dev bir karpuz sergileniyor. Burdur standında ise ceviz ezmesi, süt ve süt ürünlerinin yanı sıra dev bir inek maketi yer alıyor. Adıyaman ise fuarda, dünyaca ünlü değeri Nemrut'taki heykellerini yine dev maketleriyle ziyaretçilerin karşısına çıkarıyor.

Sivas'ın kangal köpekleri, Yalova'nın dekoratif sabun çiçekleri, Devrek bastonu gibi Anadolu'ya ait yüzlerce renk ve değerin sergilendiği 10 bin metrekarelik alanda, küçük bir Anadolu turu yapabilmek mümkün. 

Son Güncelleme: 20.09.2013 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.