Maaş isyanı büyüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron işçilerin 2 aylık maaş isyanı büyüyerek devam ediyor.

17 Eylül 2013 Salı 16:00
Maaş isyanı büyüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nde taşeron işçilerin iş bırakmasıyla başlayan eyleme, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndaki işçiler de katıldı.

Antalya'nın sokaklarını, caddelerini, bulvarlarını süpüren ve işçiler arasında 'Süpürgeciler' olarak anılan 400'e yakın işçi, Sosyal Yardım Merkezi ve aşevi çalışanları, öğle saatlerinde Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. İşçilere, eylemlerinde ikinci güne giren Park Bahçeler Şube Müdürlüğü ve özel güvenlik personeli de temsilci düzeyinde destek verdi.

İki aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan işçiler, alkışlarla belediye önünde eyleme başladı. Eyleme hazırlıklı gelen işçiler 'İşte gerçek hayat hikayesi adımız taşeron soyadımız köle', 'Susma haykır taşeronluğa başkaldır', 'Maaş yoksa emek de yok bizden bu kadar' yazılı dövizler açtı.

İŞÇİLERDEN ÖZÜR DİLEDİ
Eylem devam ederken Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, konuşmak için eylemci işçilerin yanına geldi. Aktekin, sözlerine özür dileyerek başladı. Yaşanan sıkıntının farkında olduklarını, taşeron sisteminin işçiyi güvencesiz bıraktığını anlatan Mehmet Aktekin, “Tüm yaşananlar adına sizden özür diliyorum. Mücadelenizde eyleminizde sonuna kadar haklısınız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin şu ana dek kullanmadığı bir kredi limiti bulunduğunu, 3 gün önce bu limitin kullanılması konusunda bankalarla görüşmeye başladıklarını aktaran Genel Sekreter Aktekin, “Fakat bankaların kredi onayı vermesi 5- 6 günü bulabiliyor. Bu gelen paranın hepsi sizin bağlı olduğunuz şirketlere aktarılacak ve o kanaldan maaşlarınız ödenmesi sağlanacak" diye konuştu.

Genel Sekreter Aktekin, açıklamalarının ardından eylemcilerin yanından ayrılırken oturma eylemine devam eden yaklaşık 500 kadar işçi Büyükşehir Belediyesi önünden iş noktalarına geri döndü. Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nün Gürsu şantiyesindeki iş bırakma eylemi ise devam ediyor. İşçiler hiçbir iş makinesinin şantiyeden ayrılmasına izin vermezken kent içinde park çalışmaları ise durdu. 

Son Güncelleme: 17.09.2013 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.