Kurbanlık Hayvan İthalatına Gerek Yok

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, Türkiye'de hayvan stokunun yeterli olduğunu belirterek, "Kurban Bayramı öncesinde canlı hayvan ithalatına gerek yok" dedi.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 11:02
Kurbanlık Hayvan İthalatına Gerek Yok
Aynı zamanda Antalya Kasaplar Odası Başkanı da olan Osman Yardımcı, Türkiye'de yılda ortalama 900 bin ton kırmızı et tüketimi olduğunu ve bu tüketimin yaklaşık dörtte birinin Kurban Bayramı'ndaki kesimlerden karşılandığını söyledi. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda 700 bin büyükbaş, 3 milyon civarında da küçükbaş hayvan kesimi yapıldığını anlatan Yardımcı, bu yıl hayvancılıkta sıkıntı olmadığını, üretimin tüketimi karşıladığını kaydetti. Türkiye'deki hayvan stokunun Kurban Bayramı sonrasında da yeterli olacağına işaret eden Yardımcı, "Kurban Bayramı öncesinde hayvan ithalatına gerek yok. Üreticilerimizde yeterli hayvan var" diye konuştu.

KARKAS ET 16 LİRA CİVARINDA OLMALI

Kurban Bayramı öncesinde son iki yıldır canlı hayvan ithalatı yapıldığını hatırlatan Yardımcı, bu yıl ithal et lobisinin fiyatları artırmaya çalıştığını öne sürdü. Karkas etin kilogramının 16 lira civarında olduğunu dile getiren Yardımcı, fiyatın normal olduğunu ve bu şekilde devam etmesi gerektiğini söyledi. Yardımcı, canlı hayvan ile karkas et yerine besilik dana, düve ithalatı yapılmasının üreticileri olumlu etkileyeceğini kaydetti.

İTHAL ET LOBİSİNİN BASKISI
Yardımcı, şunları söyledi:

"Kurbanlık hayvan ithalatına gerek yok. Üreticilerde yeterince hayvan var. Türkiye'de karkas et ile canlı hayvan ithalatına gerek duyulmamaktadır. Kurban Bayramı öncesinde et fiyatlarını yükseltip, hayvan ithalatının yapılmasını isteyen lobi faaliyetleri var. Karkas et fiyatı 16 lira civarında olmalı. Besilik dana düve, damızlık olarak kullanılır ve üreticiye faydası olur. Ancak Kurban Bayramı için canlı hayvan ithalatının yapılması üreticiyi olumsuz etkiler." 

Son Güncelleme: 21.08.2013 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.