İş dağılımı şikayeti

YAPI Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şube Başkanı İrfan Varol, bir kişinin sahibi olduğu 4 yapı denetim firmasının belediyelerden pastanın büyük payını aldığını iddia ederek, diğer yapı denetim firmalarının iş yapamaz duruma geldiğini söyledi.

20 Ekim 2015 Salı 17:58
İş dağılımı şikayeti

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şube Başkanı İrfan Varol, 15 Eylül'de yaptıkları basın açıklamasına rağmen, belediyelerin özellikle müteahhitler üzerinde baskıcı ve yönlendirici tutum içerisinde olduklarını iddia etti. İrfan Varol, bunun sonucunda yapı denetim sektöründe kartel oluştuğunu belirtti. Bir kişinin sahibi olduğu 4 yapı denetim firmasının belediyelerden pastanın en büyük payını aldığını iddia eden Başkan Varol, "Diğer yanda tek firma sahibi iş yapamıyor. Biz buradan belediyelerde oluşan bu adaletsiz durumu şikayet ediyoruz" dedi.

Müteahhitlerin yapı denetim firmalarıyla muhatap edilmesini de eleştiren Başkan İrfan Varol, "Normal şartlarda yapı denetim firmaları ile arsa sahipleri muhatap olması lazım. Ancak, arsa sahipleri topu müteahhide atıyor. İşveren olarak da yapı denetim firmalarının karşısına müteahhit çıkıyor. Müteahhit- yapı denetimci ilişkisinin bir şekilde sonlandırılması gerekiyor. Burada neticede konu insan yaşamına dayanıyor. Belediyenin yapı denetim firmalarına olan tutun ve davranışları, iş dağılımındaki adaletsizliğin en büyük nedeni" diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.10.2015 19:08
Anahtar Kelimeler:
Yapı DenetimIrfan Varol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.