Hal düellosuna Vural Şahin de katıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından açık ihale usulüyle 98 dükkanın satılacak olmasıyla ilgili tartışmalara sürüyor. Menderes Türel’in Muhittin Böcek’e yönelik “Kendisi gidemeyince Çetin Osman Budak’ı yollamış” şeklindeki açıklamasına Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin’den cevap geldi

04 Eylül 2019 Çarşamba 14:33
Hal düellosuna Vural Şahin de katıldı

Büyükşehir Belediyesi, Toptancı Hal’de bulunan 98 tane zirai ilaç dükkanını açık ihaleyle satacak. 11, 12 ve 16 Eylül’de gerçekleşecek ihalenin bedeli, 302 bin TL olarak belirlendi.  Esnaf, satışa karşı çıktı. İhalenin iptalini isteyen esnaf, satılacaksa da ihale bedelinin düşürülmesini ve ihaleye sadece dükkan sahiplerinin katılmasını istedi.

BUDAK ESNAFI DİNLEDİ

Geçtiğimiz günlerde CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Hal esnafını ziyaret ederek talepleri dinlemişti. Budak, ziyaretinde ihale kararının Menderes Türel döneminde verildiğini ifade etmişti. Taleplerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e iletilmesini isteyen esnafı dinleyen Çetin Osman Budak, talepleri ileteceğini belirtmişti.

TÜREL’İN CEVABI

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Menderes Türel, Çetin Osman Budak’ın söylemlerine karşı “Gerçekten yoruldum. Konuşmak istemedikçe Menderes Türel'i dilinden düşürmeyenlere cevap vermek zorunda kalıyorum. Kendisi toptancı hale gidemeyince vekili Çetin Budak'ı yollayanlar, 'Halin satışı Türel'in kararı' diye açıklama yaptırmış. Kardeşim benim bütün projeleri marifet gibi iptal ettiniz şimdi toptancı halin satışını mı iptal edemiyorsunuz? Keşke bizim milletin yararına başlattığımız projelere devam etseydiniz de sizi alkışlayabilseydim. Şimdi çıkıp 'Halin satışı Türel'in kararıydı' diye kaçak güreşerek kendinizi kurtaracağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Madem Türel'in hal satış kararı yanlış, vazgeçin olsun bitsin. Bir sürü doğru projeyi iptal etmeyi biliyorsunuz da hal satış kararından mı vazgeçemeyecek kadar acizsiniz? Davul da tokmak da sizde. Bahane üretmek için Menderes Türel'i dilinize dolamayın. Komik duruma düşüyorsunuz" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

BUDAK, PARTİSİYLE GELDİ

Tartışmalara son olarak Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin katıldı. Çetin Osman Budak’ın esnafa genel bir ziyarette bulunduğunu belirten Şahin, “Çetin Osman Budak, esnafla yaptığımız ilk toplantıya CHP Aksu İlçe Teşkilatı ile birlikte geldi. Diğer toplantılara gelmedi. Hangi siyasi parti ne yaparsa yapsın umurumuzda değil. Bizim derdimiz, zirai ilaç bayisi olan arkadaşlarımızın kendi dükkanlarını alması. Ben de bu konuya onlar benim üyem olduğu için dahilim ve yardım etmek için oradayım” şeklinde konuştu.

BÖCEK’İN HABERİ YOK

Çetin Osman Budak’ın kimse tarafından gönderilmediğinin altını çizen Şahin, “Menderes Türel zamanında açık ihale kararı verilmiş, bundan dolayı handikaplarımızı çıkıp konuştuk. Konuların takibini biz yapıyoruz. Menderes Türel, Çetin Osman Budak’ın o toplantıya Muhittin Böcek tarafından gönderildiğini söylüyor. Kimse kimseyi göndermedi. Muhittin Böcek’in, Çetin Osman Budak’ın geldiğinden bile haberi yok” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.