Güvenlikçilerden maaş eylemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet aldığı taşeron şirkete bağlı bir grup güvenlik görevlisi, 3 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Geçen yıl maaşlarında yüzde 15 indirim yapılan işçiler, iki kez açlığa mahkûm edildiklerini söyledi.

09 Eylül 2013 Pazartesi 15:00
Güvenlikçilerden maaş eylemi
Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görevlendirilen ve taşeron firmanın elemanı olduklarını söyleyen yaklaşık 100 işçi, saat 13.00 sıralarında belediye önündeki alanda toplandı. Taşeron firmaya bağlı olarak 500 güvenlik işçisinin mağdur olduğunu söyleyen güvenlikçiler, saatte bir yapmaları gereken 'durum normal' anonsunu değiştirerek yazdıkları 'durum normal değil' ve Gezi Parkı olaylarını hatırlatan 'Diren güvenlik' yazılı pankart taşıdı.

3 AYDIR ÜCRET YOK
Grup adına basına açıklama yapan Avukat Fırat Kılıç, 500 kadar güvenlikçinin yaklaşık 3 aydır maaşlarını alamadıklarını, yetkililerin de bu konuda hiçbir çaba göstermediğini belirtti. Fırat Kılıç şöyle dedi:

"Sorunlar hakkında kanuni düzenlemeler çok açık. Kanuna göre ücret en geç ayda bir ödenir. Ücretin ödenmemesi halinde işçi iş yapma borcunu ödemekten kaçınabilir. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır. Bu işçilerin yerine yeni işçi de alınamaz. Bizler sendika olarak arkadaşlarımızın yanındayız."

'TAŞERON SİSTEMİ KANAYAN YARA'
Daha sonra söz alan Güvenlik İş Eğitim Sekreteri Ömer Kalay, yeni bir iş sahası olarak oluşturulan taşeron sisteminin devletin kanayan bir yarası haline geldiğini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 2006 yılından beri çalışan taşeron güvenlik görevlilerinin sürekli üvey evlat muamelesi gördüğünü söyleyen Kalay şöyle konuştu:

"Son olarak 2013 yılı başında özel güvenlik görevlilerinin maaşları yüzde 15 oranında tasarruf adı altında düşürüldü. Bu uygulama sonrası düzeleceği söylenen maaş ödemeleri bir gün bile ödenmez hale geldi. Belediyelerde yaşanan bu sorunlardan Başkan Mustafa Akaydın'ın bilgisi olmaması mümkün değildir. Bizler hiçbir siyasi partinin taşeronu değiliz. Biz emeğimizin ve hakkımızın peşindeyiz. Alacaklarımızın derhal ödenmesi ve bundan sonra gününde maaş almak tek talebimizdir. Bu talepler gerçekleşmezse eylemlerimiz büyüyerek devam edecektir."  

Son Güncelleme: 09.09.2013 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.