Engelli çocuğun bakım parası kesildi

Antalya'da oturan Nisbet Yakıştır, doğuştan görme engelli çocuğu 12 yaşındaki Mert'in yüzde 85 engelli raporu olmasına rağmen 'ihtiyaçlarını karşılayabildiği' gerekçesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından kendisine bir süre ödenen bakım ücretinin kesildiğini söyledi.

28 Ağustos 2013 Çarşamba 11:46
Engelli çocuğun bakım parası kesildi
Nisbet Yakıştır, Mert'in eğitim masraflarını karşılamak amacıyla geçen yıl başvurduğu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kendisine 10 ay süreyle aylık 680 lira bakım ücreti ödendiğini anlattı. 32 yaşındaki Nisbet Yakıştır, başka bir eve taşınmaları nedeniyle adres değişikliğini bildirmek ve doğuştan görme engelli 2 yaşındaki Enes adlı çocuğuna da bakım ücreti ödenmesi talebiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne müracaat ettiğini belirterek, "Denetile gelen görevliler büyük oğlumun kendi ihtiyacını karşılayabildiği görüşünü belirtti. Küçük oğlumun 2 yaşında olması nedeniyle de benim bakmakla yükümlü olduğum belirtildi. Daha sonra büyük oğlumun bakım ücreti kesildi" dedi.

Mehmet ve Nisbet Yakıştır çifti, Mert'in yüzde 85 engelli raporu bulunmasına rağmen, bakım ücretinin iptal edilmesine anlam veremediklerini kaydetti.

Üç çocuğundan ikisinin doğuştan görme engelli olması nedeniyle çocuklarının bakımında zorlandığını dile getiren Nisbet Yakıştır, "İki çocuğa bakmak zor oluyor. Hep onların yanındayım. Ben çalışamıyorum. Maddi durumumuz kötü. Maaşımız kesildi. Her şeyi istiyorlar, alamıyorum. Yetkililerden yardım istiyorum" dedi.

Sanayide nikelaj kaplama ustası olarak görev yapan ve yıllık gelirinin 3 bin lira olduğunu dile getiren Mehmet Yakıştır da maddi imkanlar nedeniyle çocuklarının bakımını üstlenmekte zorluk çektiğini belirtti. Baba Yakıştır, yetkililerden ağır engelli raporu olan görme engelli oğlu için annesine verilen bakım ücretinin ödenmesine devam edilmesini talep etti.

Son Güncelleme: 28.08.2013 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.