Büyükşehir’den Köse’ye yalanlama

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'nin, 100. Yıl Projesi'nin iptaliyle ilgili açıklamalarına, Büyükşehir Belediyesi'nden yalanlama geldi.

28 Ağustos 2013 Çarşamba 13:51
Büyükşehir’den Köse’ye yalanlama
Mustafa Köse'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı kaydedilen açıklamada, "100. Yıl Projesi, tamamen yargı kararları üzerine iptal olmuştur, ödenen tazminatlar da yargı kararları üzerine gerçekleşmiştir. Yargı kararlarını hiçe saymak kimsenin haddi değildir" denildi.

100. Yıl spor alanının 40 bin metrekaresinin ticari alana dönüştürülerek, geri kalan bölümünde stadyum yapılmasına olanak tanıyan Menderes Türel'in başkanlığı döneminde yapılan imar planı değişikliğine davalar açıldığı hatırlatılan açıklamada şöyle denildi: "İlk olarak Antalya 2. İdare Mahkemesi 'blok boyu derinliği aranmaz' plan notunu iptal etmiştir. Ardından Danıştay 6. Dairesi de planı tümüyle iptal ederek, 100. Yıl spor alanında ticaret olamayacağına hükmetmiştir."

"Dolayısıyla söz konusu alanda ticaret karşılığında stadyum yapılmasına olanak sağlayan sayın Türel dönemindeki bu girişim kesinleşen yargı kararlarıyla iptal edilmiş olmaktadır. Büyükşehir Belediyesi, 100. Yıl spor alanıyla ilgili planların iptal edilmesi ve sözleşmenin hukuken uygulanamayacağının yargı kararlarıyla saptanması üzerine yüklenici firmanın ihale nedeniyle belediyeye yatırmış olduğu 14 milyon 78 bin 771 TL tutarındaki alacağına ve bu alacağın yasal faizine herhangi bir itirazda bulunmamıştır."

"Uyuşmazlık, yüklenici firmanın Büyükşehir Belediyesi'nden asıl alacağının yanı sıra, 4 milyon 622 bin 751 TL tutarında ticari faiz istemesinden doğmuştur. Büyükşehir Belediyesi, istenen faiz tutarının hesaplanmasına itiraz etmiş ve itirazı Antalya İcra Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edilmiştir. Daha sonra yüklenici firmanın mahkeme kararını temyiz etmesi üzerine konuyu inceleyen Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, mahkemenin kararını uygun görmüş ve temyiz itirazını reddetmiştir."

"Ancak ne hikmetse, yüklenici firmanın karar düzeltme isteminde bulunması üzerine aynı Yargıtay Hukuk Dairesi ilk verdiği onama kararını değiştirerek, yüklenici firmanın talebi doğrultusunda yeni bir karar vermiştir. Dolayısıyla 4 milyon 622 bin 751 TL tutarındaki faizin ve bu miktarın yüzde 40 tutarındaki icra inkar tazminatının ödenmesi tümüyle mahkemelerin kararına dayanmaktadır. AKP İl Başkanı Mustafa Köse'nin iddia ettiği gibi, 100. Yıl konusunda hukuka aykırı hiçbir işlem gerçekleştirilmemiş aksine yargı kararları uygulanmıştır."

Köse ne demişti?

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, 100. Yıl Projesi kapsamında ilgili firmayla yapılan sözleşmenin iptal edilmesi sonucu firmanın belediyeye ödediği 11 milyon liranın iadesi için yapılan icra takibine itiraz edilmesiyle belediyenin icra inkar tazminatı ödemek zorunda kaldığını söyledi. İcra takibine haksız yere itiraz edildiğini aktaran Köse, icra inkar tazminatı, faizi ve bazı kalemlerle belediyenin 11 milyon lira ödemesi gerekirken 28 milyon lira civarında ödemek zorunda kaldığını belirtti.



Son Güncelleme: 28.08.2013 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.