AGD'den Adeviyye Meydanı'na DESTEK

Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şubesi üyeleri Mısır’da yaşanan askeri darbe ve katliamlara karşı Antalya Adeviyye Meydanı oluşturdular.

02 Ağustos 2013 Cuma 17:57
AGD'den Adeviyye Meydanı'na DESTEK
Kepez Kent Ormanı’nda "Seccade, Sefertası-Adeviyye Müdafaası" adı altında iftar sofrasında bir araya gelen dernek üyeleri daha sonra namaz kılıp Kur'an okudu. Kuran’i Kerim tilavetinin ardından basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şube Başkanı Muhammet Pişirici, Türkiye’nin 81 ilinde Mısır’a desteklerini ortaya koyduklarını belirtti.

İstanbul Ayasofya’dan başlayarak birçok ile yayılan destek görüntülerinin internet üzerinden canlı olarak yayınladıklarını kaydeden Pişirici Mısır’da katledilen halka destek için toplandıklarını söyledi. Mısır’da yüz yılı aşkın sömürge yönetiminin ve diktatörlerin ardından ilk defa geçtiğimiz yıl serbest seçimler yapıldığını söyleyen Pişirici, “Bir yıllık süreçte ABD, AB ve İsrail üçlüsü Mısır’ın seçilmiş yönetimine her istediklerini yaptıramamışlar ve bunun üzerine muhalefeti ve orduyu organize ederek seçimle gelmiş meşru hükümeti önce sokak gösterileri ile yıpratmaya ve yıkmaya çalışmışlardır. Bunu başaramayınca bizzat Mısır ordusunu devreye sokarak meşru hükümeti darbe ile düşürmüşlerdir” dedi.

Gelinen noktada Mısır’da yaşananların darbe süreci ve halk iradesine müdahaleden çıktığını, tam bir katliama dönüştüğünü ifade eden Pişirici Adeviyye Meydanı’nın bir can pazarına dönüştüğünü, 200'den fazla kişinin şehit edildiğini bildirdi. Anadolu Gençlik Derneği olarak bütün kadrolarını Mısır’da seçilmiş olan meşru yönetim iş başına gelinceye kadar sürekli teyakkuz halinde olacaklarını ifade eden Pişirici şöyle konuştu:

“Her şehirde bir meydanı Adeviyye yapalım istiyoruz. Mısır’da darbe ile iş başına gelmiş yönetimi tanımıyoruz. Twitter hesaplarında olup biteni kınayan hükümet yetkililerimiz daha ciddi adımlar atmaya davet ediyoruz. Bu ülkenin topraklarına patriot rampalarının yerleştirilmesine müsaade eden, füze kalkanını konuşlandıran ve NATO ile birlikte sınır ötesi operasyonlarda iştirak etmekte beis görmeyen yöneticilerimizden kimin ipi ile kuyuya indiklerini gözden geçirmelerini istiyoruz. Mısır’da darbeye karşı durmak lafla olmaz diyoruz."

Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şubesi üyeleri daha sonra teravih namazı kıldı. İftar saatinden başlayarak sahura kadar devam eden toplantı, internet üzerinden canlı olarak Arap kanallarında yayınlandı. 

Son Güncelleme: 02.08.2013 18:00
Anahtar Kelimeler:
AGDAdeviyye MeydanıDestek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.