2 turistin öldüğü kazada sürücüye 6 yıl 8 ay hapis

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 2 turistin öldüğü, 25 turistin de yaralandığı kazada yargılanan tur otobüsü sürücüsü Bilal Aygün, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

10 Mart 2016 Perşembe 12:15
2 turistin öldüğü kazada sürücüye 6 yıl 8 ay hapis
 Alanya'da yayla turuna çıkan İsveç, Norveç ve Danimarkalı 27 turisti taşıyan Bilal Aygün yönetimindeki 03 LT 274 plakalı tur midibüsü, 28 Haziran 2013 tarihinde Yayla Yolu Kavşağı'nda yoldan çıkarak devrildi. Kazada, araçtaki turistlerden 1'i çocuk 25 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, Danimarkalı 48 yaşındaki Annette Sorensen ve İsveçli 15 yaşındaki Oliver Andre Karlsson hayatını kaybetti. Kazadan sonra gözaltına alınan şoför Bilal Aygün ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan hakkında Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Bilal Aygün, karar duruşmasına çıktı. Bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Bilal Aygün, duruşmaya avukatı ile katıldı. Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, Aygün'e, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 6 yıl 8 ay hapse mahkum etti.

Son Güncelleme: 10.03.2016 12:22
Anahtar Kelimeler:
Kaza
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.