2024 yılının Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili geri sayım başladı. Aday adaylığıyla ilgili düşüncesi olanlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Ayrıca kendisine adaylık verilmesini bekleyenlerde şu an nabız yokluyor.

Yaklaşık bir ay önceki köşe yazımda da ifade etmiştim, İYİ Parti, CHP ve AK Parti’de ki muhtemel olabilecek adayları…

Ancak CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Aksu’nun eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım isminin CHP’de anılmasına şiddetle karşı çıkmış, 2019 yerel seçimlerinin üzerinden 4 yılı gecik bir süre geçmesine rağmen, Yıldırım’ın CHP’ye bir üyeliğinin olmadığının altını çizerek, “Partimiz yolgeçen hanı değil” açıklamasında bulunmuş ve kendi cephesinde son noktayı koymuştu.

Bunun yanı sıra CHP ve İYİ Parti ortaklığı olan Millet İttifakında da neredeyse ipler kopmuş pozisyonda. Hatta bu kopmaya net mesaj vermek istercesine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başta İzmir olmak üzere, birçok yerde belediye başkan adaylarını açıkladı. Bu adımlara dönem dönem CHP kanadından farklı mesajlar veriliyor.

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, geçtiğimiz günlerde CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız ile İYİ Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal’ın Ankara’da İYİ Parti Meclis Grup toplantısına katılmış, İYİ Parti sıralarında beraber poz vermişlerdi. CHP’li Yıldız’ın İYİ Parti sıralarında verdiği poza nasıl bir anlam yüklenir, orası da oldukça yoruma açık.

Gelelim ikinci bir gelişmeye;

Kulislerde, İYİ Partili Ramazan Özen ile CHP’de adaylık düşünen İsa Yıldırım’ın ortak bir anlaşmaya vardığı ifade ediliyor. Gene kulis bilgisine göre, bu ikilinin içerisin de yer aldığı bazı isimler üzerinden bir anket çalışması yapıldığı ve bu ankette İsa Yıldırım’ın önde çıktığı ve bundan dolayı Özen’in İsa Yıldırım’ı destekleyeceği ifade ediliyor. Hatta bu çatıya destek vermesi için İYİ Partide Belediye Başkan adaylığı düşünen Nevzat Akcan’a teklif götürüldüğü, Akcan’ın bu teklif sıcak bakmadığı da konuşulanlar arasında. Ayrıca bu oluşumun CHP çatısı altında olması da hedefleniyor. Evet, bu gelişmeler tabiri caizse adeta tam bir labirent çıkmazı gibi.

CHP İlçe Başkanı İYİ Parti sıralarında, İYİ Parti Meclis Üyesi CHP çatısında bir oluşumun peşinde. Bunun yanı sıra parti merkezlerinin aldığı kararlar. Ayrıca öne çıkan isimlerin her birinin geçmişe dönük ince hesaplaşmalarından kaynaklanan kuyruk acıları. Artık hangi hesap tutar onu da zaman gösterecek. 

    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.