Bu hafta sizlere çok başarılı bir iş insanını tanıtmak istiyorum. Zeki, genç, bilgili, becerikli ve aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ) Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği mezunu.

Okul bittikten sonra yıllarca Asya’dan Avrupa’ya ve Afrika'dan Amerika'ya gitmediği kıta ve çalışmadığı ülke kalmamış. Başarılı iş yaşamını ülkesinde ki tarım teknolojilerine ve çiftçisine destek olmak adına noktalayarak, Antalya’da iş yapmaya karar vermiş. Mühendislik zekasını ön planda tutabileceği tarımsal mekanizasyon sektörüne yönelerek,

Gazipaşa'dan, Kaş'a kadar servis ağına sahip ve iki güçlü traktör firmasının bayiliğini Aksu'da da hayata geçirmiş, Süleyman Tunç.


Kendisiyle MarkAksu Dergimizin yeni sayısı için söyleşi yapmak için gittiğimde tanıştım. Yıllarca dünyanın birçok yerinde Gemi Makinaları İşletme Mühendisi olarak görev yaptıktan sonra vatanına dönerek tarımda çiftçinin elini kolaylaştıracak işlere yöneldiğini ifade eden Süleyman Tunç, traktör ve tarım makinaları konusunda iki güçlü firmayla anlaşmalar yaparak, çiftçinin tarım makinalarına rahatlıkla ulaşmasını sağladıklarını belirtiyor.


 

Sektörde 10 yıldır hizmet verdiklerini kaydeden Tunç, "Demir alet hastalığı derler bizim buralarda, tekeri dönen bir şey gördüğümüzde o makina dikkatimizi çeker. Nasıl yapılmış diye merak ederiz, kafa bizde öyle çalışıyor. Antalya’da tarım adına doğru olanı iyi bir şekilde yapmayı hedefleyerek yola çıktık. Hem iş iyi olsun hem de çiftçiyi mağdur etmesin diyerek hareket ettik. Bizim sattığımız ürün fayda sağlasın düşüncesinde olduk. Başlangıçta umduğumuzdan çok daha fazla traktör sattık. Sebebi bizim ürünümüz kalite dedik. Çiftçilerimiz bizden aldıkları ürünleri kullandıkça kaliteyi yaşayarak gördüler" dedi.


3 sene sonra Erkunt traktörün bayiliğini aldıklarını belirten Süleyman Tunç, şunları söyledi; "Ne olursa olsun aldığımız ve sattığımız her makina kaliteli olmak zorunda. Çünkü bizim kalitemizi çiftçi bilirse bu kaliteli traktörden, diğer tarım makinalarından memnun olursa, sonraki satışlarda başarı üstüne başarı koyarak devam edeceğimize inanmıştık ve böyle de oldu. Çiftçi bizden ürün aldıktan sonra çiftçiyi üzecek makinanın bayiliğini almayız, sermaye bile bağlamayız."


 

Kaliteli olmayan hiçbir işe imza atmadıklarının altını çizen iş insanı Süleyman Tunç, " İşin hacmi büyüdükçe başka firmalardan tekliflerde geliyor. Değerlendiriyoruz. Eğer firma ciddi ve sattığı ürünün arkasında değilse bizim çalışma düşüncemiz olamaz. Türkiye’de ki hatırı sayılır firmalarla ciddi bağlantılar yapıyoruz. Karşılığını da çiftçiden memnuniyet olarak geri alıyoruz. 10 senede yüzlerce binlerce müşterimiz olmuştur. Sattığımız hiçbir tarım aletinde karşı karşıya gelmedik. Her zaman yan yana olduk. Kaliteyi ön plana koyduk. Yıllık bağlantılar yapıyoruz. Çiftçiyi bu şekilde tarım makinalarına ulaşılabilir hale getiriyoruz. Traktör ve tarım makinalarını son modellerine ulaşarak işinde kullanıyor "diye belirtti.


 

Evet, söyleşimizin daha fazlasını MarkAksu dergimizde bulabilirsiniz. Süleyman Tunç ayrıca Korkuteli Kızılay Şube Başkanı, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda ANTGİAD üyesi. Başarılı bir geçmişe ve bugüne sahip genç ve yetenekli iş insanını sizlerin de tanımasını istedim. Söyleşimizde sürekli kaliteden bahsetti Süleyman Bey. Kendisine şunu ifade etmek isterim ki kalite tesadüf değildir. İki kaliteli firmanın bayiliğini alarak Türk çiftçisine en iyi hizmeti sunmanın çabası içinde ki bu Beyefendi hem ülkemizin saygın üniversitesi İTÜ'den aldığı eğitimi ve hem de vatanına hizmet etmek adına çabası da şahsi kalitesinde tesadüf olmadığını belirtmek isterim. Sizin gibi değerlerin yolu ve her işi açık olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.