Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivalinin gözdesi kadınlar oldu.

Türk Cumhuriyetlerinin farklı ülkelerinden gelerek çadırlarını kuran ve yöresel kıyafetlerini, yemeklerini, halk oyunlarını sergileyen kadınlar festivalde göz doldurdu.

Festival boyunca bir tarafta at koşturan savaşçı kadınlar, diğer taraftan yörelerinin dans figürlerini sergileyen kadınlar, el emeği göz nuru ürünleri sergileyen hanımlar ve yöresel yemeklerinden elleriyle tattıran kadınlar yer aldı.

Kısacası Festivalin en güzelleri, en özelleri kadınlar oldu.

Halı dokuyan 80 yaşını aşmış teyzeler, yayık ayranı yapan genç kızlar. Kirmenle yün ip yapan teyzeler, çadırın hanım ağaları. Rengarenk giyinmiş ve kuşanmış etrafta gezen, dans eden kızlar ve geleneklerini yaşatmak için yetiştirilen minik kız çocukları.

Hepsi, Yörük- Türkmen festivalinin en beğenilenleri Azeri, Kırgız, İran, Özbek kadınlarımız...

Bana göre 6-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen bu festival muhteşemdi. Yörükler geleneksel yaşamlarını doya doya yaşadılar. Mutlu oldular. Geçmişe gittiler. Atalarının yaşadıklarını yaşatmaya çalıştılar. ‘-Nerede o eski zamanlar derken’ kendilerini tamda o zamanın içerisinde buldular.

Teşekkürler, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve emeği geçen herkese.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.