Mevki ve makam hırsı kişinin düşüncesini bulandırır, kalbini katılaştırır ve o kişiyi ikiyüzlü yapar. Kibir ve gurur, insanı öyle külfetlere sokar ki, sonunda onu hedefe ulaştırmak için adeta fırıldak olmaya zorlar.  Gelinen süreçte makam-mevki hırsına kapılanların, amaçlarına ulaşmak için yapmayacakları kötülük yoktur.

Çeyrek asrı gecik bir süredir gazetecilik mesleğini icra ediyorum. Bunun 12 senesi Aksu’da. Bu süreçte tek tek sayamayacağım çok sayıda olaya şahit oldum. Aynı masada oturup, dost görünüp arkadan çelme takanlar mı, yoksa azılı düşman gözüken tarafların birden bire can ciğer kuzu sarması kesilmeleri mi? Veya ağza alınmayacak bin bir türlü hakaretler mi? İşte bunu yapanlar, sözde kendileri için bir şey istemediklerini ifade ederek, bu davranış bozukluğu nedeninin yaşadıkları kentin menfaati olduklarını her platformda ifade ederler.

Oysaki insanoğlu beşerdir; şaşar da, yanlış ta yapar, kusur işler, pişman olur, tövbe eder. Lakin makam-mevki hırsına kapılanlar dönülmez bir yola girmiş olurlar ki sonunun nereye varacağı belli olmaz.

Başta da ifade ettiğim gibi 12 senedir Aksu’dayız. Aksu’nun tarih sayfalarına girecek ilk gazetesini çıkarıyoruz. Kesintisiz olarak her hafta düzenli olarak okuyucularıyla buluşan gazetemiz, bugün 600’üncü sayısıyla sizlerle beraber. Bu başarıdan dolayı haklı bir gurur yaşıyoruz. Bu başarının altında istikrar ve bir bedel ödeme var. Tabi ki siz sevgili okuyucularımızın apayrı desteğini de unutmuyoruz.

Bu süreçte 2 yerel seçim olmak üzere bir referandum ve 5 genel seçim süreci geçirdik. Şimdiyse yaklaşan 2024 yerel seçim süreci var. Aday adayları yine sahnede. Bunlardan bir tanesi İsa Yıldırım.

Sayın Yıldırım 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den Pınarlı Belde Belediye Başkanı seçildi. Belli bir süre sonra partisiyle ters düştüğünden dolayı istifa ederek, CHP’ye geçti. Kısa bir CHP birlikteliğinden sonrası oradan da istifa ederek MHP’ye geçti. 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Aksu Belediye Başkanı seçildi. 2012 yılında MHP’den de istifa ederek, 2014 yerel seçimlerine kadar bağımsız Belediye Başkanı olarak kaldı. 2014 yerel seçimleri kapıya dayanınca eleştirdiği partilerden sırayla tekrar giriş yapmak istedi. Ama açmak istediği kapılar bir türlü açılmadı. Oysaki o eleştirdiği partilerde hala aynı genel başkanlar oturuyordu. “Değişen ne, neden o kapıları o kadar zorladı?” işte bu sorulara cevap verecek olan da kendisi. Neyse gelinen süreçte 2014 yerel seçimlerinde Sayın Yıldırım BBP’nin Aksu Belediye Başkan Adayı  olarak yarışa girdi, kazanamadı. Derken 2019 yerel seçimleri kapıya dayandı. Oradan da hem İYİ Parti, hem de CHP’ye dirsek temasından bulundu. CHP’den aday gösterildi, hemen akabinde adaylık elinden alındı. Hızını alamayan Yıldırım DSP’den aday oldu. Hatta oradan da kendisine listeler üzerinden gösterilen bazı diretmelerden dolayı başka bir partiye geçiş yapacaktı, neyse si olmadı. Şimdi 2024 yerel seçimleri kapıda. Yine Sayın Yıldırım başta CHP olmak üzere, İYİ partiyle de dirsek temasında olduğu ifade ediliyor. 

Gelelim diğer bir isme. Makam hırsı olan Ramazan Özen’e. Sayın Özen’in aktif siyaset yaşamı AK Parti’yle başlıyor. 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Belediye Başkan adayı olarak seçimlere giren Özen, seçimi kaybetti. O dönem birçok aday adayının yarıştığı MHP’den Sayın Özen’in parayla adaylık aldığı da konuşulanlar arasında.  Tabi ki bu söylem tamamen kulis bilgisinden öte değil.  Hani rüşvetin belgesi olmadığı gibi, bu iddianın bir belgesi de yok elimizde. Ama o dönem parti yöneticisi olan ve yine o dönem aday adayı olan birçok kişi tarafından kulislerde hala konuşuluyor bu iddia. O Yüzden bu iddianın üzerinden fazla durmayacağım.

Gelelim Sayın Özen’in diğer adımlarına. Sayın Özen, 2019 yerel seçimlerine kadar ortada dolaştı. Gün oldu İYİ Partiyi yokladı, gün oldu AK Parti ve MHP ittifakının adayı olmak için çaba gösterdi.

Gösterdi diyorum, çünkü bu sürece bire bir tanığım. Hatta o dönem yazdığım bir köşe yazısından dolayı, saygı duyduğum bir dostumun kapısını çalarak, böyle bir yazının attığı adıma zarar vereceğini, bundan dolayı o dostumun benimle iletişime girmesi için rica da bulunmuştu. Sonrası ittifakın adayı Sayın Halil Şahin olarak açıklanınca, farklı adımlar attı. Bu adımlarda, muhalif isimler bir araya geldi. Defalarca çeşitli toplantılar yapıldı. Toplantılarda kimi zaman sonuç çıkmadı, kimi zaman olumlu sonuç çıkar gibi oldu, hemen akabinde farklı kartlar ortaya atıldı. Hatta toplantının birinde anket yapılması önerisini ortaya atan Özen, ankette çıkan isim doğrultusunda Saadet Partisi’nden aday olunması fikrini ortaya koydu. Neyse ki bu öneri kabul görülmedi. Bu adımlardan sonrası İYİ Parti Meclis Üyesi sıralamasına girdi. Şimdi ise 2024 yerel seçimleri kapıda. Yine Sayın Özen sahnede.

Burada ifade edeceğim son isim ise Deniz Karataş, Sayın Karataş 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Aksu Belediye Başkan Aday Adayı olarak sahneye çıktı. Kendince birçok tanıtım çalışması yaptı. Ama yaptığı çalışma kabul görülmediğinden dolayı, ne aday gösterildi, ne de meclis üyeliği sıralamısına girdi. Farklı hedef ve düşüncesi olan Karataş, İYİ Parti kurulduktan sonra İYİ Partiyle dirsek temaslarında bulundu. Şimdiyse İYİ Parti’den Aksu Belediye Başkan Adayı olmak istediğini her platformda dile getiriyor.

Sonuç olarak, her yazının bir sonuç bölümü olur. Bu kadar detaydan sonra söyleyeceğim tek şey var, o da,  “Ey makam hırsı sen nelere kadirsin” gerisini de siz doldurun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Xxxxx 2023-10-05 20:39:49

Sayın Ergün bey benim bu yazıdan çıkardığım bir sonuç yok. 3 isim üzerine yazmışsınız ve 3 adayın gitgelini gezmiş olduğu partileri yazmışsınız. Siyaset bu... Bu beyefendiler yaşadığı sürece git gel yapacaklar

Avatar
Ahmet Yaşar 2023-10-11 12:42:49

Ergin bey Aksu siyasetini çok güzel özetlemişsiniz, maalesef bu kısır çekişme hep aynı yüzler, vizyonsuzluk Aksu'nun gelişmesinde en büyük engel.