MENA ülkeleri heyeti Alanya'da

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın ilgi odağı Antalya oldu

09 Şubat 2016 Salı 11:16
MENA ülkeleri heyeti Alanya'da
ANTALYA'da düzenlenen 1'inci Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi'ne katılan heyet, Alanya'yı ziyaret etti.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Serik Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen zirve kapsamında MENA ülkelerinde hizmet veren 240 seyahat acentesi yetkilisi ve beraberindeki heyet, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) daveti üzerine ilçeye geldi. Banana Otel'de verilen yemek davetinde buluşan heyet ve Alanyalı turizmcilere, Alanya Kaymakam vekili Kadir Ekinci, Belediye Başkanı vekili Ali Yenialp ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin eşlik etti. Davette konuşan ALTSO Başkanı Şahin, MENA ülkelerinin 600 milyonluk nüfus ve 4 trilyon dolarlık milli gelire sahip olduğunu belirterek, "Bugün dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında Türkiye ve Suudi Arabistan var. Bu kadar büyük bir gücü doğru bir şekilde yönetmek ve bu birliktelikten çok fazla yarar sağlamak mümkün" dedi.

Alanya'daki turizm ve tarım hakkında katılımcılara bilgi veren Şahin, sorunların çözümünün samimi işbirliğinden geçtiğini aktardı. Şahin, "Bölgemiz dünyada adını kalkınmadan çok işsizlik, açlık ve terör gibi sorunlarla duyuruyor. Bu sorunların çözümünün öz kaynaklarının doğru kullanılması ve samimi bir işbirliğinden geçtiğine inanıyorum. MENA ülkeleri ortak dil ve inanç birlikteliği sayesinde birbiri ile en iyi ilişki kurabilecek yapıya sahip ülkeler topluluğudur. Yani bizler aslında dostuz ve daha da ötesi kardeşiz" diye konuştu.

Antalya'dan gelen heyet yemeğin ardından otobüslerle şehir turu yaparak ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. 

Son Güncelleme: 09.02.2016 11:23
Anahtar Kelimeler:
AntalyaBAKAMENA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.