Manavgat'a alışveriş festivali geliyor

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, ilçede nisan-kasım dönemindeki hareketliliğin yılın tamamına yayılması için, 1-20 Kasım günleri arasında alışveriş festivali düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

28 Ağustos 2013 Çarşamba 17:53
Manavgat'a alışveriş festivali geliyor
MATSO Başkanı Boztaş, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 2014-2017 Stratejik Plan için OMC Danışmanlık şirketiyle anlaşma yapıldığını hatırlattı. Başkan Boztaş, "Planın hazırlanma aşamasında, 17 meslek grubuna kayıtlı faal üyelerimizle ayrı ayrı arama toplantısında bir araya gelerek, tüm üyelerimizin görüşlerini alacağız. Ortaya çıkan bu görüşler, stratejik planımızın omurgasını oluşturacaktır. Arama toplantıları 5 Eylül 2013 (8. Meslek Grubu), 10 Eylül 2013 (11. Meslek Grubu), 12 Eylül 2013 (12. Meslek Grubu) toplantıları ile başlayacak" diye konuştu.

ALIŞVERİŞ FESTİVALİ

Kasım-Nisan ayları arasında ilçe ekonomisi üzerinde durgunluk olduğunu kaydeden Boztaş, şöyle devam etti: "Antalya'ya gelen turist sayısı 2012 yılının ilk 7 aylık döneminde 5 milyon 882 bin 586 kişi iken bu rakam 2013 yılının aynı döneminde yüzde 7,06 artarak 6 milyon 297 bin 887 kişi olmuştur. Rakamlardaki bu olumlu tablo, maalesef otel dışındaki işletmelere yansımamış, tüccarımız ve esnafımız turizmden beklenen düzeydeki payı alamamıştır. Bu tabloyu esnafımız lehine geliştirebilecek politikalar üretilmesine ihtiyaç vardır. Nisan-Kasım dönemindeki hareketliliğin yılın tamamına yayılması, tüccarın, esnafın, ticaretin geliştirilmesi, cadde ve sokak ticaretinin canlı tutulması, istihdamın arttırılması için 1-20 Kasım tarihleri arasında 'Shopping Fest' (Alışveriş Festivali) düzenlemeyi planlıyoruz."

Festivalin düzenlenmesi konusunda Manavgat'taki sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek, prensip olarak fikir birliğine vardıklarını vurgulayan Başkan Boztaş, festivalin içeriğinin şekillenmesi için de tüccar ve esnaftan oluşan, değişik sektörlerden seçilen 500 kişinin katılacağı anket çalışması başlatacaklarını dile getirdi.

KISA VADELİ ÇALIŞMALAR

MATSO Meclis Üyesi ve Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut da yaptığı konuşmada, geçen toplantıdaki konuşmasının basında yanlış anlaşılmalara yol açtığını kaydetti. Barut, "Antalya Tanıtım A.Ş. konusundaki sözlerim, sanki benim buna karşıymışım şeklinde anlaşılmalara neden oldu. Ben Antalya Tanıtım A.Ş"ye karşı değilim. Antalya Tanıtım A.Ş. doğru bir projedir. Ancak Manavgat için doğru kullanılmamıştır" dedi. MATSO'nun yaptıracağı Stratejik Planı'nın Ocak 2014 olmasının gelecek sezon Manavgat'ın beklentilerine hiçbir faydası olmayacağını belirten Barut, bu konuda acil olarak kısa vadeli çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi.

12 AY TURİZM TARTIŞMASI

Turizmin 12 aya yayılması konusunda Barut, turistin alışverişe değil tatile geldiğini belirterek, "Tatil amaçlı gelen müşteriyi de biz Aralık, Ocak, Şubat aylarında buraya getirme imkanımız yok. O dönemde bizim rakiplerimizin hem fiyatları hem güneşi Ocak, Şubat ayında daha fazla. Daha uygun fiyatlarla daha uygun destinasyonlar var" dedi. Barut, uzun vadede Manavgat'ta tek çıkar yolun kongre ve spor turizmini öne çıkarmak olduğuna işaret etti. Herşey dahil sistemiyle ilgili sosyal medyada bazı tartışmaların yaşandığını belirten Barut, müşterinin otelden çıkması için cazibe merkezlerini yaratılması gerektiğini, taksi ulaşım ücretlerinin pahalı, ulaşımın büyük problem olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 28.08.2013 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.