Çilek fideleri toprakla buluşuyor

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Gazipaşa'da çilek üretim hazırlıkları başladı.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 10:24
Çilek fideleri toprakla buluşuyor
Çiftçiler kaliteli çilek üretimi için yeni bahçeler kuruluyor. Özellikle kadınların çalıştığı çilek üretiminde, eski bahçelerde çilek fidesi üretiliyor. Traktörlerle ekim yapılacak alan sürülürken, tarlalardaki yabani otlar tek tek ayıklanıyor. Toprakla buluşan çilek fidelerinin kasım ayında meyve vermesi bekleniyor.

Çilek bahçesinde üreticileri ziyaret eden Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Aslan, 2013-2014 yılı çilek üretim sezonunun başladığını belirtti. Gazipaşa'nın Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Aslan, "7 bin dekar alanda yıllık 30 bin ton çilek üretimi gerçekleşiyor. Çilek, yurt içi ve yurt dışında tüketiliyor. Çilek üretimi emeği yoğun bir tarımdır. İlçemizde 5 bin kadın çilek üretim işinde çalışıyor" dedi.

Çilek bahçelerinde çalışan kadınlardan Emine Demiral, "Aşırı sıcaktan dolayı çalışmak zorlaşıyor. Ancak iş bulduğumuz için seviniyoruz" dedi. Ayşe Ayan ise "Buradaki kadınlar çalışıyor, kazandığı parayla ailesine katkı sağlıyor. Kimimiz çocuk okutuyoruz, kimimiz ev geçindiriyoruz. Hepimize faydası oluyor. Bazen bir ay bazen iki ay iş oluyor ve çalışıyoruz" diye konuştu.

Gazipaşa'da lise öğrenimi gören Reyhan Özcan ise "Lisede çocuk gelişimi öğrencisiyim. Yazın çalışıyorum, aileme yük olmamak için ilerde iyi bir ana sınıfı öğretmeni olmak istiyorum. Amacım ve hedefime doğru yürüyorum" dedi. Havva Doğan da "Çilek ekip üretim yapıyoruz. Aylık 20 gün değişik bahçelerde iş bulup çalışıyoruz. Çilek üretimi bizim geçimimizi sağlıyor. Kendi çeyizimi alıyorum, bana büyük katkısı oluyor" dedi. 

Son Güncelleme: 21.08.2013 12:12
Anahtar Kelimeler:
Gazipaşaçilek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.