Beyaz altın hasadı başladı

Antalya’da, ekonomik değerinden dolayı piyasada ‘beyaz altın’ olarak adlandırılan pamuğun hasadı başladı.

28 Eylül 2022 Çarşamba 11:04
Beyaz altın hasadı başladı

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik), Antalya’da pamuk (beyaz altın) hasadına başladı. Serik, Aksu ve Manavgat ilçelerinde pamuk ekili yaklaşık 45-50 bin dönüm pamuk arazisinden 20 bin ton kütlü pamuk hasadı bekleniyor.

Antbirlik, 5 pamuk toplama makinesi ve lojistik araçlarıyla pamuk tarlalarında hizmet verirken, iklim şartlarının olumlu geçmesiyle üründe yüksek rekolte ile ürün kalitesi çiftçiyi mutlu etti. Ayrıca, üretici çiftçiler pamuk fiyatının açıklanmasını dört gözle bekliyor.

Antbirlik Genel Müdürü Hasan Yıldız, yem, yağ ve diğer sanayi alanlarında ham madde olarak kullanılan pamuk üretiminin artmasını istediklerini belirtirken, “Pamuk, ülkemiz ve çiftçimizin için önemli bir ürün. Pamuk ekiminin ilimizde artması bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Pamuk üretiminin büyük emek istediğini ifade eden Yıldız, “riskleri de oldukça” fazla diyerek, “Yönetim olarak çiftçimizin fedakarlığını görüyoruz, sorunlarını biliyoruz. Hizmet politikamızı da belirlerken bu etkenleri göz önünde bulunduruyoruz” diye konuştu.

Bu yıl Antalya’da pamuk ekiminde artış olduğunu ifade eden Yıldız, “Antalya’da, Türkiye’de üretilen pamuğun yüzde 1’i ve veya 2’si üretiliyor. Ekim alanlarında geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl artış göründü. Umarım bu artarak devam eder” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.