BAKA'dan 10 yıllık bölge planı

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek bölgesi vizyonuyla 2014-2023 Bölge Planı hazırlandı. Plan kapsamında, önümüzdeki yıldan itibaren ilk defa imalat, çevre ve sosyal projeler de mali ve doğrudan desteklerden yararlanacak.

21 Ekim 2015 Çarşamba 16:29
BAKA'dan 10 yıllık bölge planı

Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan BAKA'nın 2014-2023 Bölge Planı'nın tanıtımı, Ramada Hotel'de yapıldı. BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ve üç ilden çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Bölge Planı anlatıldı.

Antalya, Isparta ve Burdur'u içeren TR61 bölgesinin 2023 yılı sosyal ve ekonomik hedeflerine ulaşabilmesi için gelecek 10 yıl içinde yapılması gerekenleri içerdiğini belirten BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, BAKA koordinasyonunda 199 kurum ve sivil toplum örgütünden görüş istendiğini söyledi.

ÜÇ ANA HEDEF

Ancak bunların sadece yarısının yanıt verdiğini belirten Mehmet Sırrı Özen, 43 ilçede 38 toplantı, 6 tematik toplantı yapıldığını da kaydetti. 2012 ortalarında başlayan ve 1.5 yılda tamamlanan planın 2014'ün başında Bakanlar Kurulu onayına gittiğinden bahseden Özen, plana göre bölgede sürdürülebilir yerel kalkınma, istihdamın ve rekabet gücünün artırılması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi olmak üzere üç ana hedef bulunduğunu dile getirdi.

EN YÜKSEK YAŞAM KALİTESİ

Sürdürülebilir yerel kalkınmada öncü, istihdam ve rekabet gücünü artırarak Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek bölgesi olma vizyonunun temel alındığını belirten Özen, bu vizyona ulaşması için belirlenen 5 ana ekseni şöyle sıraladı:

“Tarımda modernizasyonun ve kırsal kalkınmanın sağlanması. Turizmin çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılması. Sanayide rekabetçiliğin artırılması. Ulaşım ve lojistik altyapının iyileştirilmesi. Yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve sürdürülebilir çevre."

DESTEK ALANLARI GENİŞLİYOR

BAKA Genel Sekreteri Özen, bugüne kadar BAKA olarak sağlanan mali ve doğrudan destek hibe programlarında yer almayan imalat, çevre ve sosyal destek alanlarında yapılacak yatırımlar için de 2016'dan itibaren destek verilmeye başlanacağını açıkladı. Özen, planın uygulama aşamasında BAKA tarafından orta vadeli bölgesel programlar hazırlanacağını da dile getirdi.

Son Güncelleme: 21.10.2015 16:29
Anahtar Kelimeler:
AntalyaBAKA
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.