Babadan gelen meslek Aksu’nun vazgeçilmezi oldu

Aksu denilince ilk akla gelen köfte ve piyaz oluyor.  Şimdi tarım ve turizm yönünden çok gelişmiş olsa da hafızalarda hala köfte ve piyaz yerini koruyor.  Yıllar önce bölgede ilk restoranını açan Şimşek Ailesi damaklarda kurduğu lezzetin tek ve vazgeçilmez adresi olmayı sürdürüyor.

02 Şubat 2024 Cuma 17:41
Babadan gelen meslek Aksu’nun vazgeçilmezi oldu

İş insanı İsa Şimşek, Aksu’da köftenin nasıl sevildiğine kısaca değinerek şunları söyledi: “ 1970 yılından bu yana aile mesleğimizi günümüze taşıdık. 2004 yılından bu yana Aksu’da kendi dükkanımda iş yapıyorum. 1971 yılında babam dükkanını Gebiz kasabasına açtı. Abilerim devam ettirdi. Abilerim Aksu’ya şube açtı, onların yanında yetiştim” dedi.

Sınırsız ikram

Köftelerinin günlük iki defa hazırlandığını belirten Şimşek, “Köfte, piyaz, salata, ayran ve tatlı şeklinde ikram ediyoruz. Çandır fasulyesi kullanıyoruz piyazda. Dana ve kuzu etinden köftemizi yoğuruyoruz. İkramlarımız sınırsızdır” şeklinde konuştu.

Köfte etin yanında ikramlık veriliyordu

Ürünlerinin taze ve birinci sınıf kalite olduğu için tercih edildiklerini kaydeden Şimşek, “Meşe kömür ateşinde pişiyor köftelerimiz. Etin lezzetli olması iyi köfte çıkarıyor. Köftemiz kendimize haiz. Biz bu işe et ızgarayla başladık. Önceden köfteyi etin yanında ikramlık veriyorduk. Zaman içerisinde köftemiz rağbet gördü. Köfte denilince “Şimşek Köfte” geliyor akla. Hafızalarda yer edindik.  Bir marka haline geldik. Müşterilerimize bizi tercih ettikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.