ANTBİRLİK'TEN BÜYÜK YATIRIMLAR

Antbirlik, yatırımlarını hızlandırdı. İlk yatırımını güneşe, ikinci büyük yatırımını da narenciye için yaptı. Hazırlık aşamaları tamamlanan 4 büyük yatırım da 2022’de yapılacak. Antalya tarım çiftçisinin refahını yükseltmek ve kurumun 50 yıl sonrasını inşa etmek isteyen Antbirlik, 300 milyonluk yatırımlarını tek tek hayata geçirmeye başladı. Kurulan tesisler de Antbirlik ismiyle üretilen ürünler dünya piyasasına sürülecek.

21 Haziran 2021 Pazartesi 10:39
ANTBİRLİK'TEN BÜYÜK YATIRIMLAR

Dünyayı durduran COVİD-19 Antbirlik’i durdurmayı başaramadı sadece bir yıl geciktirdi.

ENERJİSİ GÜNEŞTEN

İlk yatırım adımını 30 milyonluk GES (Güneş Enerji Sistemi) projesini tamamlayarak atan Antbirlik, enerjisini güneşten üretecek. 30 bin metrekare alan üzerinde üretilecek 5 KW enerji ile tüketimini bedavaya getiren kurum, ihtiyaç fazlasını da satacak.

NARENCİYEYE YATIRIM

Antbirlik, diğer yandan günlük 250 ton hammadde işleme kapasiteli meyve suyu konsantresi ve salça domates suyu üretim tesisi için kazmayı vurdu. Narenciyenin başkenti Antalya’da kurulacak tesis, kuruma 135 milyon liraya mal olacak. Fabrika da salça üretimi de yapılacak.

ÇİFTÇİYE SOGUKHAVA DEPOSU

Antbirlik, 2022’de teslim alacağı bir diğer yatırımı ise 50 milyon liraya mal edeceği soğuk hava deposu oldu. 15 bin metrekare alan üzerine kurulacak tesis 35 odalı olacak. Tesiste, taze muhafaza, donmuş ürün işleme, paketleme ve soğutulmuş koridor gibi üniteler bulunacak. Son teknoloji (Anonyak-Karbondioksit Kaskad sistemli Soğukhava depomuz 15 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Fabrika için start verildi. 

HEDEF 2023

Vizyon projelerinden 3 yatırımı hayata geçiren Antbirlik, diğer 4 yatırımı 2022 Ağustos ayında hizmete sokacak. Böylece bin 500 çalışan kapasitesi ile Antbirlik bölgede üretimden-tüketime tek el sahibi olacak.

 GELEÇEĞİ İNŞA EDİYORUZ

Antalyalı çiftçinin ürettiği her ürünü, alıp, işledikten sonra Antbirlik logosuyla paketleyip pazara süreceklerini belirten Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz,  “69 yıllık tecrübesiyle çiftçinin rehberi olan Antbirlik’in geleceğini inşa ediyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKMEK TEMEL AMAÇIMIZ

Antbirlik’in büyümesi ve dev bir kurum haline gelmesini temel amaç edindiklerini ifade eden başkan Yavuz, “Bu amaca katkı sağlayan tüm unsurlar bizim hedefimiz. Antalya tarımın başkenti ve her türlü ürün yetişiyor, Bizde bu ürünleri işlemek için yatırım yapıyoruz” dedi.

ÇİFTİÇİMİZE SÖZÜMÜZ VARDI

Göreve geldiği günlerde çiftçiye verdiği tüm sözleri yerine getirmek için çabaladığına dikkat çeken başkan Yavuz, “Salgın nedeniyle gecikmeli de olsa sözümüzü tutmanın onurunu yaşıyoruz. 2023 yılında tüm projelerimizi teslim aldığımız da Antbirlik Antalya ve Türkiye için bir kazanım olacak” diye konuştu.

GELEÇEĞE GÜVENİYORUM VE GENÇ NESİLLERE İNANCIM TAM

Türkiye’nin geleceğine güven duyduğunu ve genç nesillere inancının yüksek olduğunu vurgulayan başkan Yavuz, “Yatırımlarımızla istihdam sayımız 5 kat artacak. En büyük sevincim bu. Antbirlik, bir dönem gibi gençlere umut kapısı olacak” dedi.

PLANLI BÜYÜYORUZ

Başkan Yavuz, fiziki büyüme, ekonomik büyüme ve kalkınma için çiftçinin üretimine dikkat ettiklerine değinirken, üretimi arttırmak için, insan unsuru, sermaye ve doğal kaynak faktörleri harekete geçirdiklerini belirti. Yavuz, “Kurumsal yapının etkin işleyişi iyi büyümeyi teşvik eder. Planlı büyüyoruz” dedi.

ŞUURSUZLARLA İŞİMİZ YOK

Egolu, nefsi zafiyet içinde ve şeytanla yandaş olan bazı çıkar odaklı kişilerin hizmeti aksatmaya çalıştığını ve yapılan yatırımları bilinçsiz bir şuurla eleştirdiklerine değinen Yavuz, üreten ve üretim için adaletli davrandığını belirterek, “Kendini, haddini bilmeyen kişilerle ve onların çıkar işlerinle işim yok” diye konuştu.

ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN VARIZ

Tek derdinin Antalyalı çiftçilere hizmet olduğunu belirten başkan Yavuz, gelişmiş çiftçilik için tüm imkanlarını seferber ettiğine değinerek, “ Ben 10 yıllık siyasi hayatımda, kulağımı kötü, çirkin laflara tıkadım. Kimse benden şahsi menfaatleri için imtiyaz beklemesin. Benim hedefim çiftçiye hizmet” dedi.

İŞTE BİTEN PROJELERİMİZ

GES (GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ)

SERİK ÇANDIR ve AKSU’DA DEPOLARIMIZIN ÇATI KATINA

Akdeniz bölgesinde en büyük çatı üzerine kurulan güneş enerji projemiz, toplam 30 bin metrekare kapalı alan (çatı katı) üzerine kuruldu. Yılda 5 MW güneş enerji üretimi yapılacak. Yatırım 30 milyon liraya mal oldu. Yılda 5 milyon lira tasarruf sağlayacağız. 4 yıl sonunda yatırımımız sermayeyi amorti edecek. Ayrıca ihtiyaç halinde hemen kurumunu yapacağımız 4 MW trafo projemiz onaylı.

5 ÜNİTELİ MEYVESUYU FABRİKASI

Günlük 250 ton hammadde işleme kapasiteli Meyve Suyu Konsantresi-Salça-Domates Suyu Üretim Tesisimiz 8 bin 500 metre alan üzerine kurulacak. 135 milyon liraya mal olacak yatırımımız, 4 yıl sonun da yatırım bedelini geri dönüşüm sağlayacak.

Portakal Suyu Konsantresi              : 500-600 kg /saat

Elma Suyu Konsantresi                   : 1.200-1.300 kg /saat

Nar Suyu Konsantresi                     : 1.000-1.200 kg /saat

Domates suyu                                  : 4.000-4.500 şişe/saat

Salça                                                : 1.000-1.200 kg /saat

Şişeleme / Pakeletme                        : 5000 Ad (saat)

Meyve İndirme Hattı (Elma-Nar-Domates-Portakal)

Narenciye Ekstarksiyon Hattı

Pres Ünitesi

Pastörizasyon ve Separasyon Ünitesi

Bulanık Meyve Suyu Tankları Ünitesi

Durultma (Enzimasyon) Tankları Ünitesi

Filtrasyon Ünitesi

Berrak Meyve Suyu Tankları Ünitesi

Evaporasyon Ünitesi

Konsantre Depolama Ünitesi

Salça Üretim Hattı

Aseptik Dolum Ünitesi

Domates Suyu Dolum Hattı

CIP Ünitesi

Yardımcı Üniteler, Mekanik Montaj, Elektrik Montaj,

SOĞUK HAVA DEPOSU

Çiftçimizin tüm ürünlerini depolayacağı son teknoloji (Anonyak-Karbondioksit Kaskad sistemli Soğukhava Depomuzun inşaatı için start verildi. 15 bin metrekare alan üzerine kurulacak tesisin maliyeti 50 milyon liraya mal olacak.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Çift Rejim Odalar ( - 18 °C / + 4 °C ) : 24 Adet 100 ila 980m2 arasında farklı oda yapılarında. Toplam 42000m3 hacim.

Taze Muhafaza Odası ( 0 °C / + 4 °C) : 7 Adet 275m2  15000m3 hacim.

20/30 TON/SAAT KAPASİTELİ YEM FABRİKASI

Donmuş Ürün İşleme Alanı (0 °C / + 4 °C) 1 Adet 216m2 1080m3 hacim.

İşleme Paketleme Alanı (+ 12 °C) 350m2  1670m3 hacim

Soğutulmuş Koridor : (0 °C / + 4 °C)    3 Adet 200m2  2662m3 hacim

Mal Kabul Sevkiyat Alanı : 450m2   2160m3 hacim

TİP 1

ÇİFT REJİM ODA
(Konsantre Ürün Depolama)

- 18 °C / + 4 °C

2 Adet

1.741 m²

2.460 Palet

TİP 2

ÇİFT REJİM ODA
(Ticari Amaçlı Depolama)

- 18 °C / + 4 °C

22 Adet

3.918 m²

7.728 Palet

TİP 3

SOĞUK MUHAFAZA
(Ticari Amaçlı Depolama)

0 °C / + 4 °C

7 Adet

1.915 m²

3.528 Palet

TİP 4

İŞLEME ALANI

+12 °C

2 Adet

550 m²

TİP 5

MAL KABUL-SEVKİYAT

+12 °C

2 Adet

663 m²

2022 YILINDA SONUÇLANACAK PROJELERİMİZ

YEM FABRİKASI

Beş bin metrekare alan üzerine kurulacak kanatlı ve küçük-büyükbaş yem fabrikası 2022 yılında tamamlanacak. Saatte 30 ton ürün işlenecek olan tesis 50 milyon liraya mal olacak.

ZEYTİNYAĞI TESİSİMİZ

Marka haline getirdiğimiz ve sanal ve zincir marketlerde satışta olan ANTBİRLİK Zeytinyağımızı dünya piyasasına sürmek için; 40 ton işleme kapasiteli mevcut fabrikayı 5 katı kapasite arttırarak günlük 200 ton zeytin işleme haline getirilecek. Bu yatırım 3.5 milyon liraya mal olacak. 2022 yılında tamamlanacak ve bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak.

YAĞ KOMBİNASI

Mevcut tesisimizin kapasitesini attırarak ve modernleştirerek toplam 43 bin metrekare alan üzerine kurulacak yağ kombinası fabrikamız 30 milyon liraya mal olacak. Kurulacak alanda çekirdek depolama, yağ kombinası alanı, küspe deposu, idari bina, depolar yer alacak.

TAHİN FABRİKASI

Antalya Manavgat ilçesinin ‘Altın Susam’ olarak markalaşan susamını ‘Altın Tahin’ olarak dünya piyasasına sunmak için kuracağımız Tahin Fabrikası 800 metrekare alana inşa edilecek. Fabrika 2022’de teslim edilecek. Yapım ve makineler için fiyat araştırması yapılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.