Antbirlik Başkanı Yavuz, buğday alım fiyatını açıkladı

Antbirlik Başkanı Yavuz, buğday alım fiyatını açıkladı. Türkiye’de en yüksek fiyatı açıklayan Başkan Yavuz, Antalyalı çiftçilere resmen erken bayram yaşattı.

02 Haziran 2022 Perşembe 10:09
Antbirlik Başkanı Yavuz, buğday alım fiyatını açıkladı

Çiftçiyi ezdirmem buğday yedi lira


Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, buğday alım fiyatlarını 7 lira olarak açıkladı. Hasat döneminde 7 liralık olarak belirlenen buğday alım fiyatı, Antalyalı çiftçilere erken bayram yaşattı.

Türkiye’de en yüksek fiyatı açıklayan Antbirlik Başkanı Mustafa Yavuz, kendisinin de çiftçi olduğunu belirterek, “Çiftçimizin sıkıntılarını, beklentilerini biliyorum. Bu yüzden tüm şartlarımızı zorlayarak piyasadan daha yüksek fiyat açıkladık” dedi.

Çiftçinin umutlarını, alın terlerinin karşılığını fırsatçılara yedirmeyeceğini de ifade eden Başkan Yavuz, “Çiftçimizin refahı, ülkemizin, milletimizin refahı. Onların bir gram haklarını yedirmem. Kimseye ezdirmem. Biz kurum olarak bunun için varız” diye konuştu.

Açıkladıkları 7 lira ile piyasanın hareketlendiğini belirten Başkan Yavuz, “Fiyatlar, son bir hafta içinde 5,5 ile 6 lira arasında seyrediyordu.  Biz 7 lira dedik ve fiyatlar yukarı çıkmaya başladı. Umarım 7 liranın üzerinde fiyat açıklayanlar olur. Bu bizi çiftçimiz adına mutlu eder” dedi. 

Son Güncelleme: 02.06.2022 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.