Yedisu Öğrencileri iş başı yaptı

Özel Yedisu Teknoloji Eğitim Kurumu Elektronik ve Haberleşme bölümü öğrencileri yaz tatilinde tam zamanlı olarak işe başladı.

18 Temmuz 2023 Salı 16:45
Yedisu Öğrencileri iş başı yaptı

Türkiye’nin öncü firmalarıyla işbirliği yaptıklarını belirten Kurucu Başkanlardan Suat Köksal, Elektronik ve Haberleşme bölümü 11. Sınıf 48 öğrencinin, yaz tatilinde tam zamanlı Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve güneşten elektrik üretimi sağlayan bir firmada işe başladıklarını söyledi.

Firmanın öğrencileri kendi dallarında eğitim vermeleri için kabul ettiklerini kaydeden Köksal, “11’inci sınıftan 12’inci sınıfa geçen Elektronik ve Haberleşme bölüm öğrencimizin tamamı yaz tatilinde işe başladılar. Türkiye’nin öncü firmalarından biriyle yaptığımız protokolle 48 öğrencimiz aranan şartları taşıdığından dolayı bu firma tarafından kabul edildi” dedi.

Öğrenci İstihdamına Destek

Mesleki eğitimde öğrencileri destekleyen firmayla imzalanan protokol ile ortak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade eden Köksal, “Özel Yedisu Teknoloji Eğitim Kurumu olarak attığımız bu imza ile öğrencilerin istihdamına destek verilecek. Bu firmanın nitelikli iş gücü ihtiyacını da karşılamayı hedefliyoruz. Bu amaçla öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerini ortaya çıkaracak. Başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeler yapılacak. Ayrıca eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkilerin güçlendirilerek firmayla insan kaynağının geliştirilmesini sağlayacak çalışmalar gerçekleştirilecek. Eğitim programı sonunda başarı gösteren öğrencilerin istihdamına destek verilecek” şeklinde konuştu.

“Diploma almadan iş sahibi oluyorlar”

Suat Köksal, "Meslek Liselerini tercih etmemiz, bizim gelecekteki mesleğimize ait bilgi ve becerileri yükseköğrenimden önce kazanmamızı sağlamaktadır. Bu kazanım öğrencilerin hayatını kolaylaştıracaktır. Elektronik ve Haberleşme bölümünden geçen yıl 72, bu yıl da 48 öğrencimiz yaz tatilinde çözüm ortağımız bu firmanın bünyesinde işbaşı yapmıştır. Bu ülke çapında attığımız imza şimdiden hayırlı olsun. Okulumuz bünyesinde yer alan öğrencilerimiz anlaşmalı firmalarımızda gösterdikleri performans ölçüsünde henüz diplomalarını teslim almadan geleceklerini garanti altına alabilmektedir" dedi.

Sağlıkta ilk mezunlar

Öğrencilerinin mezun olmadan iş bulduklarını kaydeden Kurucu Başkan Mehmet Can şunları söyledi:  ''2016'da Sağlık Sektörüne ilk mezunlarını veren okulumuz o günden bu güne birçok öğrencisini gerek devlet gerekse özel sağlık kuruluşlarında iş bulmalarını sağlamıştır. Özellikle Stajlarını en seçkin özel sağlık kuruluşlarında ve devlet kuruluşlarında üst düzeyde yaptırmaktadır. Bu uygulama sonucunda son derece donanımlı işini bilinçli olarak yapmaya hazır öğrenciler yetiştirilmektedir. Staj dönemini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz daha mezun olmadan iş hayatına atılma fırsatını yakalamaktadırlar.”

“Bölüm ücretini devlet karşılıyor”

Mehmet Can, “2020 yılından itibaren Özel Yedisu Eğitim Kurumları bünyesine Eğitim ücreti 4 yıl boyunca devlet tarafından karşılanan Elektronik ve Haberleşme Bölümü de katılmıştır. Mezunları “Teknisyen” unvanı alır. Diplomanın yanı sıra mezunlar “İşyeri Açma Belgesi” ve “Europass” belgelerine sahip olur. İşyeri Açma Belgesi, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereğince “Ustalık Belgesi’ne tanınan tüm hakları kapsar. Europass Belgesi, aldığınız diplomanın kapsamını açıklayan uluslar arası bir portföyle özelliği taşımaktadır” diye belirtti.

Ayrıcalıklı Kontenjan

Mezun öğrencilerin KOSGEB’den hibe ve kredi desteği alabildiklerini de vurgu yapan Can, “Mezunlarımız Üniversite M.T.O.K kapsamından yer alan kendi bölümlerini tercih ederken ayrıcalıklı kontenjan hakkına sahiptirler. Mezunlarımız kendi alanlarında iş kurarken KOSGEB’den hibe ve kredi desteği alabilmektedirler. Öğrencilerimiz bir taraftan alan bilgileri ile en iyi şekilde yetiştirilirken bir yandan da üniversite hayalleri olan öğrencilerin sınava hazırlanmaları konusunda her türlü yardım ve destek verilmektedir. 9.sınıftan itibaren öğrencilerimize TYT-AYT hazırlık programı vermekteyiz. Ayrıca, her yıl Erasmus+ programıyla veya yurt dışında anlaşmalı kurumlarda yurt dışı staj eğitimi alma fırsatını yakalamakta dolayısı ile Yedisu öğrencileri iş hayatında Asya ve Avrupa'daki sağlık hizmetleri konusunda da bilgi sahibi oldukları belgelenmektedir" ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.